zondag 26 maart 2017

gebroken glas

Opstaan, het is zomertijd, dus ik ben dan totaal van slag maar goed dat leert ook wel.
Snel de keuken in, ontbijt maken, nog snel even wat serviesgoed opruimen wat al dagen in een tas ligt. Besluiten om dit boven op de kast te zetten, onder de grote oliebollenschaal. Neergezet, omdraaien.. en juist er valt een champagne glas die ik vaak gebruik als vaas voor gerbra's.. Dat op de vroege ochtend. dus ja aan de slag, stofzuiger, grote stukken glas en noem maar op, wetende dat ik haast heb, doe ik het toch maar zorgvuldig want ja.. anders zit ik er vanavond mee.

Dan naar de auto, na het ontbijt, het aankleed circus. de fles dure aftershave, keurig ingerold in de handdoek, die moet namelijk in de sporttas, en terwijl ik de tas met bloemen voor mijn moeder in de auto zet, glijd deze dure fles er tussenuit en pats. in duizend stukjes op de parkeerplaats... Ik baal, al twee keer scherven en hoewel scherven geluk brengen begin ik hem ergens te knijpen.. want.. tja binnen een uur twee keer kapot glas, en nog een hele dag te gaan met 5 uur reistijd naar moeders.. is wel ff slikken. Gelukkig ben ik niet bijgelovig, en ruikt de parkeerplaats de komende week ook een keer lekker.

Naar de sportschool toch nog even de cross doen, ik moet tenslotte wakker worden.. dus gaan met dat lijf.. Het was te doen maar 100 burpys met 2 personen, 100 sit ups met 2 personen, 100 squats met bar  met 2 personen en maar 100 een zware bar met gewichten boven je hoofd,... het is te doen zegt men.. maar het is pittig. Helaas moest ik iets eerder vertrekken omdat ik naar het hoge noorden moest.

Onderweg gaat alles goed totdat net voorbij Emmen ik het geluid krijg van een soort van kapotte knipperlicht, maar dat is niet het geval, alles doet het goed. dus er is niets ernstig maar wel irritant.. dus tja dus maar doorrijden naar moeders in de hoop dat de anwb het kan oplossen..  De muziek gewoon extra hard aan zodat je het niet meer hoort.

Bij mijn moeder aangekomen, eerst de ANWB gebeld en die zouden meteen komen. Dat klopt ook binnen 10 minuten waren ze ter plaatse en ze gingen aan de slag.. Ze hebben alles los gehaald en bekeken en konden niets vinden.. totdat de monteur op het slimme idee kwam, er lag namelijk wat water in de console.. ( tja onhandig Harry had even wat water in een shaker gedaan boven het stuur, wat natuurlijk mis ging en wat water langs de alarmknop naar binnen was gelopen...)  hij dus met een soort van goedje dat vocht verdrijft aan de slag en ja hoor het was klaar., nog even extra lucht er door heen en alles opgelost. Auto weer klaar en ik weer naar moeders, nadat ik deze man natuurlijk uitvoerig had bedankt.

Bij moeders was inmiddels mijn broer ook al aangekomen en het was bere gezellig, veel kletsen en lachen, dikke verhalen en noem maar op.. gewoon leuk en geslaagd. Na de broodjes met soep om 18.00 terug naar huis gereden. Het was heerlijk rustig onderweg, genieten gewoon, ik kon zo doorrijden.. om onderweg na te genieten dan een heerlijke maar wel vermoeiende dag.. maar wat een druk maar heerlijk weekeinde was dit.. Deze kan weer bij worden geschreven als een weekeinde met een gouden randje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten