woensdag 29 maart 2017

Bandenwissel

Het volgende struikelblok, met ingang van de zomertijd, moet ik ook meteen over op het verwisselen van mijn banden. Winterbanden moeten naar de Zomerbanden... kortom regelen.

Al heel lang geleden had ik een pracht van een afspraak geregeld om mijn banden te laten wisselen, maar doordat er een nieuwe drama collega is gekomen, die op donderdag en vrijdag werkt, ik daardoor dus niet meer vrij ben op de woensdag, was het weer bellen, afspraak verzetten, kortom gedoe..( misschien is het nu extra begrijpelijk waarom ik niet zon fan ben van de zomertijd).. dus alles geregeld.. alleen was ik 1 ding vergeten.. wetende dat mijn winterbanden op waren.. wetende dat ik daardoor zeker, als mijn auto voor de apk keuring moet, daarop zal worden afgekeurd..  zat ik in paniek deze ochtend. 

Kortom goede raad is duur, brutalen hebben de halve wereld... laat ik daar nu even aan hele van maken dacht ik zo.

Dus in alle vroegte heb ik de euromaster gebeld en het probleem voorgelegd. Heb aangegeven dat ik weet dat ik een afspraak had, maar die had afgezegd, maar dat ik door omstandigheden ineens wel kan op woensdagmiddag. Daarnaast het dilemma van de apk keuring.. en of ik misschien toch zou mogen, kunnen aub etc.

Ja hoor ik mocht komen, geen probleem, was wel even schipperen met de tijd etc, maar het kon. Dus ik meteen na mijn les naar de bandenwissel... Deze werden heel snel en zoals altijd vakkundig verwisseld. Daarna kwam natuurlijk de klap.. want tja... mijn banden zijn oud en moeten vervangen worden.. Hierop stelde ik als vanzelf sprekend de vraag wat dit gaat kosten. De opmerking kwam dat ik beter seizoensbanden kon nemen, scheelt een hele hoop gedoe en tijd en uiteindelijk ook een hoop geld. Je hoeft je banden niet meer op te slaan, je hoeft niet meer elk half jaar tijd vinden en vrij maken voor de wissel.. dus.. ik hield mijn hart vast want weet drommels goed.. mijn ka-tje is oud.. heel oud. Maar gelukkig blijken seizoensbanden best wel goedkoop, voor 4 stuks.. die goed zijn.. en inderdaad als ik uitreken dat ik zo wie zo al 150 euro bespaar per jaar.. is dit een prachtige deal.. Wintersport doe ik toch niet aan, dus daar zit het niet in.. kortom
de lente lacht.. nu nog hopen dat vandaag de apk ook mee gaat vallen...

Duim met me mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten