zaterdag 18 mei 2013

kruidentuin(tje)

Naast het beruchte kerstverlichting aan mijn balkon, dat jaar in jaar uit, dag in dag uit brand, omdat ik gewoon te lui ben om hem uit te zetten en op te bergen.. of om het een wat diepere laag te geven ik vind dat er altijd lichtpuntjes moeten zijn het hele jaar en daarom laat ik ze branden.. ik zou zeggen kies uit wat je het meest bij mij vind passen, ik denk zelf stiekem dat ze allebei behoorlijk in aanmerking komen voor de prijs van dat is waar..
Nu mijn lieftallige buurvrouw het bord is vergeten met de gevallende gesteente uit Luxemburg, heb ik maar besloten, in overleg met haar trouwens, om een balkon bakje op onze scheiding te maken met daarin kruiden die we dan zo vers van het balkon kunnen plukken en dus van kunnen genieten als we dat willen.De bakken van tegenwoordig zijn zo prachtig dat je ze gewoon over de rand van het balkon hangt en dat je dan leuk aan beide kanten wat planten hebt en niet meteen zit met van die akelige hangers die nooit de boel recht laten staan, of niet passen, dan moet je ineens beginnen  met blokjes hout etc om de boel weer in recht te krijgen, en ze staan nooit eens echt lekker stevig bij de eerste de beste windvlaag liggen ze bij de buren op het balkon of erger nog ze raken een onbewuste voorbijganger.. kan ook zo zijn charme hebben maar toch... ik ben er niet zo van. Dus deze bakken hangen recht, tenminste als je het goed aanpakt met de bijgeleverde stelklipjes.. en daar gaat mijn zwakte bod al.. want ik ben niet zo handig daarin..  met die klipjes ik zet ze erin en denk klaar.. totdat ik ontdek dat ze toch te ruim zijn en een tandje strakker moeten met als gevolg dat ik ze dus niet meer uit de stelmodus krijg.. dus de bak moet nog gesteld maar dat gaat wel lukken.. ooit.. of als mijn buuf handig is doet zij dat, en daar hoop ik stiekem op. ( dus buuf als je dit leest dan weet je wat jouw taakje is... :-)  )
Verder heb ik natuurlijk meteen wat kruiden er in gedaan zoals selderij ,waar dat voor te gebruiken heb geen idee, maar ik vond het blad wel leuk, bieslook, basilicum en peterselie, die laatste drie weet ik dan wel weer hoe en wat maar goed dat is logisch.. dus ik ga nu op zoek waar je selderijblad voor kan gebruiken in de keuken.. Het zou mijn niet verbazen als het iets is voor bijv. bij vlees of vis.. en dan hoef ik het niet te gebruiken.. ik zie graag de nodige tips tegemoet.
Dus als je langs mijn huis rijd, en je ziet driehoog naast de kerstverlichting die inmiddels in een soort van driehoek hangt een bak met heel veel groen dan weet je dat ik daar woon en dat het steeds meer een echt balkon gaat worden.. Nu hoop ik alleen nog dat mijn vergaarbak met allemaal bloembollen het dit jaar gaat doen. Deze bak heb ik staan, ooit in mijn woonkamer maar hij is verbannen naar het balkon, en daar gooi ik alle bollen in die ik krijg van mensen dus als hij het gaat doen dan is dat een prachtige mooie gemengde bloemenkleuren pracht.. vorig jaar had ik al succes ik kreeg er 1 gladiool in in het oranje.. helaas bij de eerste grote windvlaag heeft hij zijn kopje laten hangen maar de bedoeling was goed toch...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten