woensdag 29 mei 2013

De kleine zeemeermin (musical)


 
Mijn moeder had via de postcodeloterij ineens acht kaartjes voor de musical De little mermaid, gewonen, maar ja als je 79 bent, en je bent best nog wel fit maar toch een hele reis naar utrecht, vanuit het hoge noorden, is het handiger om deze kaartjes aan je zoon te doen in Alphen. Zo gezegd zo gebeurt dus.. Aanvankelijk ging het even mis met de kaartjes, want ze kwamen nooit aan bij mij, achteraf had mijn moeder vergeten mijn huisnummer op de enveloppe te zetten, dus dat ze niet konden worden bezorgd leek mij niet zo gek om eerlijk te zijn, maar ja na veel heen en weer gedoe kwamen uiteindelijk alle acht kaarten bij mij terecht. De eerste 4 kaarten heb ik weggegeven aan vriendin Heleen om met haar twee kleinkinderen en haar dochter hier naar toe te gaan, zij waren de gelukkigen op 10 april, en vanuit hun verhalen hoorde ik al dat het een ervaring is dat het mooi en spectaculair is. De andere vier kaartjes gingen naar vriendin Marlous om met haar twee dochters en moi hier naar toe te gaan..
 
 





recensie van de kleine zeemeermin:

Nadat Disney ons al meenam naar de adembenemende Afrikaanse savanne in The Lion King en de doldwaze jungle in Tarzan duiken we nu diep in de zee met The Little Mermaid. Maar is het de knappe koppen van Disney gelukt de magische onderwaterwereld van Ariël en haar zeevriendjes tot leven te brengen? 

Recensie: The Little Mermaid 'Betoverend mooi'

The Little Mermaid vertelt het bekende Disney sprookje over de onbereikbare liefde tussen zeemeermin Ariël en landbewoner Prins Erik. Is ze in staat alles op zij ze zetten en de liefde van Prins Erik voor zich te winnen? Een musical over het volgen van je hart en het verwezenlijken van grote dromen.
 
Het magische Koninkrijk diep in de zee komt op prachtige wijze tot leven in het verder waterloze theater. De acteurs zweven over het podium wat de indruk wekt dat ze zich daadwerkelijk diep in de zee bevinden. Dansend koraal, lichtgevende kwallen en andere zeewezens trekken je mee in de sfeervolle setting. Toch zijn het met name de kleine details die de geloofwaardigheid van de onderwaterwereld vergroten. De kleine zwembewegingen die acteurs maken tijdens de dialogen vergezelt door rondzwemmende visjes zijn daarin onmisbaar.
 
De pas 20-jarige Tessa Sunniva van Tol is betoverend mooi als de naïeve maar sterke Ariël. Alle opa’s, pappa’s en bijbehorende zoontjes zwijmelen weg bij het zien van de zoete maar toch pittige Ariël. Met krachtige mimiek en een goed ontwikkelde stem is het kleine zeeprinsesje de gedroomde Kleine Zeemeermin. Vergezelt door de vriendelijke krab Sebastiaan (Juan Wells) worden de publieksharten gestolen.
 
De zeeheks Ursula wordt vertolkt door de ervaren Marjolijn Touw. Bijgestaan door een flink aantal tentakels is de valse zeeheks verschrikkelijk angstaanjagend. Het kostuum is gigantisch en samen met de wilde haren de meest opvallende verschijning van de avond.
 
Zoals vrijwel altijd is Martine Bijl verantwoordelijk geweest voor de vertalingen. Een knap staaltje werk van de ervaren Amsterdamse. Met de nodige hilarische spreekwoorden en liedteksten die goed in het gehoor liggen is er weinig tot niets aan te merken op de vertalingen in The Little Mermaid. Al blijft het natuurlijk altijd een gewenning.
 
The Little Mermaid is een magisch avontuur voor de hele familie. Het is het creatieve team opnieuw gelukt een bij voorhand onmogelijke wereld tot leven te wekken in het theater. Plaats dat in combinatie met de betoverende Tessa Sunniva van Tol als nieuwe musicalster en duik in de wondere wereld van The Little Mermaid.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten