vrijdag 1 juni 2018

dol dwaze vrijdag

Als je de avond veel te laat in bed komt voor je doen, is een ritme zoek en ook het humeur is wat minder.... kortom het is even slikken als de wekker gaat..

Niet getreurd ik heb een gave baan en het is bijna weekeinde...

Dus nadat ik mezelf uit mijn bed had gepraat met bemoedigende woordjes als.." jij kan het, kom op het is nog maar 1 dagje,  niet zo mietjesachtig doen maar gewoon opstaan, ik heb dat ook gehad, maar geloof me het komt goed, jij bent bijzonder dus het lukt jou ook wel....."  en meer van dit soort vage dingen die men zegt als je het even niet ziet zitten, of je hebt een dip.. maar goed ik ben mijn bed uitgekomen, heb zowaar onder de douche gestaan, heb ontbeten en was keurig op tijd op mijn schooltje.

Onderweg had ik me bedacht dat ik onder het 4de uur zou gaan sporten omdat ik toch maar 6 dingen hoef te doen en eentje extra wilde doen maar die kan ik ook mooi in mijn lokaal doen. Dit scheelt tijd omdat ik toch wel veel moest doen voor mijn gevoel. 

Dus nadat de klassen hun lessen hadden gehad, de leerlingen van de isk druk aan het filmen waren, erg gaaf ook, ze doen het zo mooi en het worden mooie, wel wat lange filmpjes, maar ze bedenken het zelf, ik regisseer een stukje, we oefenen 1 keer en daarna gaan we spelen en opnemen en het blijft leuk om te doen zeker als ik zie zo ze genieten en deze vrijheid aankunnen.

Nadat ik mijn 7 werkuren volbracht had ben ik eerst naar de fotozaak gegaan om nieuwe pasfoto's te laten maken, dit is altijd iets waarbij ik denk, ik weet niet hoe ze het doen maar ik herken die man nooit... ik denk altijd er staat of een zware voortvluchtige op of ik ben  compleet van mesjoche. en ik vind mezelf er zo achterlijk opstaan.... de jongen van de pasfotozaak, vroeg nog wel of ik in de spiegel wilde kijken om mijn haar goed te doen. maar ik dacht alleen maar het zit al goed,  was erg aardig, die maakte al meteen twee foto's en ik mocht kiezen, toen ik zei ik vind ze allebei niks, wilde hij met liefde nog een nieuwe maken.. ik heb dat maar geweigerd met de mooie woorden,   Het zal echt niet veel beter worden...dus ik moet het hier maar mee doen.. ( ik moet meteen aan een uitspraak van Rumag denken:  "Jaren gebouwd aan mijn zelfvertrouwen, moet ik  ineens pasfoto's laten maken.. weg zelfvertrouwen")

Dus met mijn 4 nieuwe pasfoto's ben ik naar het gemeente huis gegaan om meteen maar mijn rijbewijs en mijn paspoort te regelen... Bij het automaat waar je dit dus moet regelen gaat het niet handig, want je moet dus twee briefjes printen, je kan geen combi maken van paspoort en rijbewijs verlengen.. nee het moeten er twee zijn..
Bij de balie werd meteen gezegd ach meneer 1 was ook genoeg geweest, ik had het dan aangepast hier... Ook leuk om te weten. 

Het is wel een gedoe altijd, wederom die vingerafdrukken, wederom alles controleren of het wel klopt, kortom het is nou niet echt leuk. maar ja het moet he.

Het was prima, ik was snel klaar, nog snel wat laatste boodschappen  gedaan en toen was het bijna echt weekeind.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten