dinsdag 19 juni 2018

De Kringloop over appels en andere zaken


Milieu bewust als ik soms niet ben, gooi ik altijd mijn appel, als ik hem op heb, het klokhuis leuk uit mijn  autoraam.. De gedachte is... terug naar de natuur.

Het besef dat steeds meer doordringt in Nederland, en soms in andere landen, is de gedachte dat we moeten zorgen dat ons land, ook langs de wegen schoon moet blijven.

Deze gedachte onderstreep ik van harte.. niks akeliger dan dan dat je door Nederland rijd en je ziet zwerfvuil langs de weg liggen...

Mensen gooien nogal wat weg als ze in de auto zitten... of als ze er naast zitten op een parkeerplaats. Soms vind ik het triest om te zien dat men alles neergooit terwijl en nog geen 5 meter verder op een prullenbak staat. kijk als hij vol is en uitpuilt van het vuil kan ik het begrijpen dat je dan je afval een stukje verderop neergooit in een prullenbak. vind het wel verwonderlijk dat je dan naast de prullenbak gooit. of sterker nog gewoon laat liggen waar je zat.

De actie die nu op facebook gaat vind ik ook een bijzondere, dat elke keer als je op het strand bent dat je dan 3 stukken vuil, met name plastic meeneemt en dat weggooit..  ik hoop dat het gaat werken, het zou denk ik zo wie zo de plastic soep, wat minder smakelijk maken , maar ook het schoont wel lekker op.

Ik herinner me dat ik ooit met een tweetal sportmaatjes aan het sporten was in het park... waar 1 van mijn sportmaatjes, die heel fanatiek is op milieu gebied, ze had bedacht dat we als activiteit voor het sporten dus plastic en afval gingen opruimen op het veld waar we wat oefeningen gingen doen.. ze hopte zo met ons door het hele park, en overal waar we kwamen moesten we eerst de zooi opruimen.. okay van opruimen word je ook sterk.. maar dit is wel een hele erg grote uiterste vond ik...
maar goed we hebben het gedaan, dus ik ben de schaamte voorbij gegaan om de vuilnis van de straat op te ruimen en in de prullenbakken te gooien.

Nu terug naar het titel van deze blog. Het gaat om het volgende, hoe normaal het ook lijkt , een klokhuis of ander eten uit je raam te gooien tijdens het rijden, in de berm dan, en niet naar je mede automobilisten, het is niet handig. Lees het onderstaande verhaal.

Een roofvogel trainer, vertelde dat doordat we appels en andere etenswaar in de berm gooien, we eigenlijk heel dom bezig zijn.. De klokhuizen trekken kleine roofdieren aan die daar natuurlijk van gaan smullen... gevolg is dat de roofvogels, deze dieren zien, ze zijn blind voor het verkeer, ze duiken op dat diertje af.. en past knallen tegen een auto, of ze komen onder een auto.

Nadat ik dit verhaal had gehoord, ben ik eens gaan opletten, er zitten inderdaad verbazend veel roofvogels bij de snelwegen en er liggen inderdaad ook veel roofvogels op de wegen die het tijdige voor het eeuwige hebben verlaten...

Kortom iets om over na te denken en dan toch maar dat klokhuis bewaren en ergens in een weiland gooien of zo... op een kerkhof doen ze het ook goed....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten