zondag 24 juni 2018

het zou toch maar jouw auto zijn.....


 Het zal niemand, die mij in het echte leven kent, ontgaan zijn dat ik heerlijk woon bij een winkelcentrum. Het is daar heerlijk wonen, het gemak dient deze mens, als ik mijn boodschappen heb gedaan, en ik ben iets vergeten, dan stap ik zo de deur uit en loop ik naar de tegenover mij gelegen Jumbo.

Ideaal, okey dat ik af en toe in de ochtend, als ik uit kan slapen word gewekt door het piepje van een vrachtauto die achteruit rijd omdat hij weg moet rijden, neem ik op de koop toe... soms ook niet, maar dat dit weegt niet op tegen alle voordelen die ik ervaar van daar waar ik woon... 

Een prachtig appartement, tevens geweldige buren, kortom voor mij is het een klein paradijs...

Echter er is 1 groot nadeel van tegenover een gewilde supermarkt wonen namelijk.... je hebt op zaterdag altijd een ramp met het zoeken naar een parkeerplek, die is er dus gewoon niet.. daarnaast is het zo dat de supermarkt denkt het alleen recht te hebben op sommige parkeerplekken en zetten deze dan vol met hun wagens etc, wat wel te begrijpen is maar lastig als je als bewoner niet jouw auto kwijt kan.

Er is 1 plekje die ik, met mij mijn buren altijd zorgvuldig niet gebruiken, al is er geen plek, moeten we soms misschien wel uren rondrijden.. wij weigeren om onze auto daar neer te zetten..en terecht bleek weer.

Ooit lang geleden stond de toenmalige auto van mijn buurvrouw er nog, ik stond ook altijd graag op dat bewuste plekje... totdat ik zag dat haar auto compleet in puin lag.. haar ramen lagen eruit, haar deur was kapot, de auto was compleet ontzet.. kortom een grote schadepost...  wat bleek, een chauffeur kon de bocht niet goed nemen, draaide terug, reed achteruit, en reed zo haar auto in.. kapot.. De chauffeur in kwestie wilde eerst ook nog doorrijden, maar gelukkig waren er oplettende buren die dit hebben voorkomen.. 

Mijn auto heeft ook al een keer een auto van de Jumbo tegen zijn bumper gehad, en ook hierin bleek de chauffeur niet even een briefje neer te leggen op de auto, maar gewoon weg te lopen,... hij had pech ik stond toevallig op de galerij toen het gebeurde, dus ik ben naar hem toe gelopen en hem gevraag wie hij was, maar ook waarom hij niet een briefje neer had gelegd.. waarop het verbijsterende antwoord kwam,.... maakt u zich niet druk..  wij zijn er voor verzekerd...  daar gaat het niet om, je kan nog zo goed verzekerd zijn als bedrijf maar als je tegen iemands auto aanrijd, best nog wel hard, en dan zelf even kijkt en daarna gewoon wegloopt.. vraag ik me af wat het beleid is maar ook vraag ik me af waarom iemand het kennelijk heel normaal vind om tegen iemands auto aan te rijden en gewoon weg te gaan.

Zoals ik al vertelde, dat geliefde plekje is inmiddels een plek waar niemand wil staan, ik niet in ieder geval.... er zijn diverse auto's al die daar dus schade op hebben gelopen.

Zo ook vandaag.. een witte auto... dus ik keek, ik weet dat 1 van mijn buurvrouwen een witte auto heeft, al weet ik niet het merk, dus ik probeerde haar te bellen, ze was niet thuis maar belde me meteen terug, dus ik vroeg haar naar haar nummerbord van haar auto. dat bleek een andere te zijn, dus ik kon haar geruststellen, ze was toevallig ergens anders, het was ook niet haar auto. Ik belde haar omdat ik weet dat ze vanuit haar appartement geen zicht heeft op de parkeerplaats.

We hebben even samen overlegt van wie het dan wel kan zijn. bleek achteraf geen bewoner van onze flat maar een medewerker van de winkel zelf.. dus dat scheelt... wel rot maar toch..

Heb nog wel even tegen een medewerker gezegd dat het misschien handig is om eens te overleggen met de gemeente hoe ze die bocht wat groter kunnen maken om zo nog meer van dit soort schade aan auto's te voorkomen... 

Ben benieuwd wat ze er mee gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten