donderdag 28 juni 2018

afscheidsavond ISK


Nadat we gisteren al ver voor de tijd afscheidsfeestje hebben gehouden voor Els, de docente en leerlingencoördinator van de ISK, was het dinsdagavond de avond voor de ouders en verzorgers, de voogden etc van de ISK en de leerlingen natuurlijk.

De docenten waren ook uitgenodigd dus konden ook komen om met ons afscheid te  nemen van de uitstroomgroepen, en nog een aantal leerlingen die nog niet weten waar ze volgend jaar zullen zijn, dat is onbekend tot dusver. misschien kunnen ze bij ons blijven maar het kan ook zijn dat ze dus vertrekken. Voor hen breekt in de zomer een vreselijke onzekere periode aan wat ik erg voor ze vind. 
De wegen van deze kinderen zijn zo onvoorspelbaar. ze missen elke vorm van hechting en zekerheid. als ze net ergens zijn worden ze weer doorverwezen naar een andere school, stad etc.. het is wat dat betreft gewoon niet leuk.

Maar goed we hadden dus een afscheidsavond met de isk. Weken ben ik al bezig geweest met leerlingen om filmpjes te maken, de ervaring leerde dat je met ze kan toneelspelen, maar dit komt niet over, men luistert niet of slecht, dus is het beter om een filmpje te maken.

De leerlingen heb ik verteld wat ik graag wil dat ze gaan doen, maar ze mochten van mij de afgelopen weken zelf bedenken wat ze wilden doen, ze mochten ook alles zelf filmen, terwijl groepjes aan het filmen waren  waren anderen aan het toneelspelen of wat dan ook. er gebeurde van alles en het was gewoon erg leuk met ze. 

Elke keer keken we naar wat ze gemaakt hadden, als ik het gemonteerd had, als het klaar was, natuurlijk zitten er wat stukjes tussen wat wat tenenkrommend is  maar het is echt hun werk.

Ik geef ze het vertrouwen ik geef ze mijn i-pad mee en zeg dan ga je gang maak waar moois, en dat hebben ze dan ook vol op en met plezier gedaan.

Het mooie vind ik om ze die vrijheid te geven en ze te laten werken, dat maakt het extra mooi voor ze.

De filmpjes die ze hadden gemaakt waren prachtig, eerlijk waar, het is alleen zo jammer dat als je ze laat zien, dat leerlingen en ouders toch niet helemaal stil zijn en dat ze door blijven praten.. gevolg is dat het slecht te verstaan is.

De avond met de leerlingen was erg gaaf, toch was het programma veel te vol, dat was erg jammer, mede omdat daardoor juist de aandacht verslapte.

Toch kijk ik terug op een heerlijke avond met deze kids die altijd in mijn hart gaan zitten en die ik nu al mis...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten