zaterdag 16 juni 2018

Wat een week

Soms is een week anders dan je zou denken, gebeurt er van alles maar is de tijd om het een plek te geven nog niet in de buurt.

De maandag bestond uit 4 keer een overleg... het begon met de leerlingbespreking, 3 weken voor de eindstreep moesten er nog spijkers op laag water worden gezocht en spijkers met koppen worden geslagen... soms denk ik dan.. kom op het is nog 3 weken, wat je in de afgelopen  maanden, half jaar niet bereikt heb met je  leerlingen lukt je zeker niet meer in die laatste 3 weken, al moet je natuurlijk altijd wel bedenken dat je altijd met de leerlingen op een positieve manier bezig moet blijven.

Er was een overleg over het jaarplan op school, hoe gaan we de komende jaren aan de slag en wat gaan we inzetten.. vond ik een belangrijke mede omdat je zo toch enig invloed kan uitoefenen op de gang van zaken.

De avond was een deelraad vergadering. we hebben afscheid genomen van onze voorzitter met een prachtige, extra grote gouden hamer, en een bos bloemen met bon.. 

Daarna was ik gelukkig op tijd voor de kettle bell.

 De dinsdag was een dag wat gewoon liep, er was een klein incident met 1 van mijn zorgenkindjes, gelukkig kon ik hem opvangen en goed met hem praten zodat hij de boel op een rijtje kreeg.
Het was goed voor hem, mijn dagje bestond verder uit lekkere lessen draaien, en sporten om daarna lekker gewoon thuis te zijn.

De woensdag ben ik vertrokken naar de conferentie over gedragsproblemen in de klas, erg boeiend en mooi, was een eyeopener in bepaalde dingen. Het blijkt ene gouden regel te zijn en te blijven zie de kinderen en laat ze merken dat je ze ziet.., maar dat hebben jullie al gelezen, mijn ervaringen daar.

De donderdag was een lesdagje waarin natuurlijk gewoon mijn lessen worden gedraaid, heerlijk, geen gekke dingen.
De vrijdag was het Suikerfeest, dus veel leerlingen waren niet aanwezig, de leerlingen die er wel waren, heb ik geheel tegen mijn principe in een film laten kijken, dit omdat met 3 leerlingen het toch lastig is om drama te geven.. ja je kunt een ijsje gaan eten in het winkelcentrum maar toch.. dat schiet ook niet echt op

Er was bij ons op school ook een beroepenmarkt, waarin de derde jaars een presentatie geven over verschillende beroepen voor de eerste klas. ik vind dit altijd heerlijk en geniet er dan ook, hoe onze leerlingen ineens zo gegroeid zijn en zo vol passie kunnen praten over de stage die ze gelopen hebben die ze dan presenteren.. genieten.

De week werd afgesloten met een etentje bij vrienden, ze gingen eten halen bij de TOKO, wat heerlijk was, daarna gingen we met elkaar een ijsje halen.. helemaal goed en lekker.

Het was een wat volle week maar wel heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten