maandag 25 juni 2018

Een juf zwaait af......

Al in een heel vroeg stadium ben ik met mijn zuster in het kwaad in Leiden gaan eten om samen te bedenken hoe we voor vriendin Els een goed en leuk afscheid konden regelen.

We hebben ontzettend zitten te brainstormen over hoe en wat. De plannen, zo werkt het nu eenmaal, zeker als ik in het complot zit, werden steeds groter en dwazer.. zet daar  mijn zuster in het kwaad bij... en je krijgt een reuzenplan.

Kortom het complot was gesmeed, het moest nog worden uitgewerkt en tevens moest het ook vorm worden gegeven.... Daar hadden we anderen bij nodig.

Het plan moest natuurlijk wel door het hele team van de ISK worden gedragen anders ben je nergens.

De plannen gedeeld, er is een kleine aanpassing gemaakt, namelijk we wilden eerst de landen doen van de leerlingen die nu in de ISK zitten, maar dat hebben we aangepast, we hebben er de 5 wereld delen van gemaakt.  Perfect.

Haar eigen klas kwam met het geweldige idee om haar op te halen bij haar thuis in een rolstoel, om haar zo mee te vervoeren naar school. Het is niet ver, maar het is wel ludiek.. een juf die met pensioen gaat in een rolstoel te vervoeren. Daarnaast hadden alle leerlingen meegewerkt aan het maken van de cadeautjes voor haar die in haar reistas komt. 
De juf houd namelijk erg van reizen en reist dus veel.

Er was een prachtige tas gemaakt waarop allerlei vlaggen waren gemaakt door leerlingen  van allerlei landen.

Het mooie was dat ik Els natuurlijk bij de film zag, en ze was toch druk hiermee.. ze was gespannen en vroeg natuurlijk of ik er ook wat van af wist.. Eigenlijk werd het gezegd als een opmerking van Jij weet er vast alles van af... Ik ben mijn acteursbloed niet verloren en kon zeggen dat ik van niets wist, mede omdat ik natuurlijk geen kerndocent ben van haar team.. dus ik heb me van de domme gehouden.. ze moest eens weten dat ik  één van de aanstichters ben geweest.

Alle klassen hebben al weken geoefend om iets leuks te doen voor de juf, om vragen te stellen aan haar. want de bedoeling is dat ze per werelddeel 5 vragen krijgt en dat ze dan deze moet beantwoorden per goed antwoord krijg ze een setje van een memoriespel, die ik gemaakt heb, met allemaal foto's van haar facebook, met activiteiten die ze heeft gedaan met de leerlingen van de afgelopen jaren....  totaal 30 kaartjes kan ze verdienen. 

De afgelopen weken ben ik naast dat ik druk bezig was met de filmpjes voor de afscheidsavond voor de klassen zelf, bezig geweest om bepaalde dingen te oefenen met de leerlingen, zoals het ontvangen van Els als een ware filmster... als ze in Amerika aankomt.. Mijn lokaal is een uitvalbasis voor als men spullen nodig heeft, zo is er veel kleding verhuisd naar diverse lokalen en noem maar op.

Ondertussen had mijn zuster in het kwaad, alles geregeld voor een heerlijke maaltijd met de leerlingen, we hadden de nieuwe kantine, onze oude loods, gebruikt om daar de tafels neer te zetten zodat we daar met alle leerlingen en docenten van de isk konden eten.

Het was een geweldige sfeer met elkaar.

Als afsluiting gaan de leerlingen met de juf en alle andere leerlingen eten, wat ze zelf hebben meegebracht, omdat de juf erg van het eten is met elkaar, hapjes uit allerlei landen. om zo een mooi afscheid te vieren met de juf..

Dank zij de inzet van alle mentoren van de isk klassen, en vooral mijn zuster in het Kwaad Marieke, werd het een groot succes, je kan veel bedenken, je kan de nodige voorbereidingen doen maar uiteindelijk ben je afhankelijk van de leerlingen en de collega's die het moeten doen.. en die het dan nog doen ook.. wat een rijk team hebben wij toch op school.
Al zal ze dinsdag gewoon weer aan het werk moeten gaan..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten