donderdag 7 juni 2018

het is een vreemdeling zeker......

Vandaag was een dag waarop veel dingen anders hadden gekund maar ze gingen zoals ze gingen.
De leerlingen van mij kregen, wegens de 31 graden hitte in mijn lokaal, en hoeveel deuren en ramen ik ook open zet, ze doen het niet. het blijft er heel warm en heet... maar goed dus de eerste klassen kregen de opdracht om een stopmotion te maken.

Daarvoor is een speciale app die we heel goed kunnen gebruiken, maar helaas bleek deze nog niet gestreamd te zijn, dus ik had een groot probleem, mede omdat de leerlingen dus niet dat filmpje konden maken wat ze moesten maken.. en er waren zulke mooie dingen bij.. 

Dus na veel gedoe was de app eindelijk binnen alleen was het de verkeerde versie, namelijk waarbij je geen foto's van je eigen filmrol kan halen.. gevolg dat we dus niets konden.. ik was daar niet blij mee.

Na de dag in de hitte, waar gelukkig een einde aan kwam. de leerlingen hadden last van de warmte en dus niet echt gezellig helaas, maar ach dat hoort er ook bij tenslotte.

Na het lesgeven snel even naar Jawi om daar te sporten, ik hoefde niet zo heel veel oefeningen te doen en het voordeel is dan wel dat je daardoor dus meteen ze hebt gedaan... 

Op naar het gemeentehuis, waar ik eindelijk het paspoort en ook mijn rijbewijs kon ophalen.... Ik heb altijd het idee dat ik dan iets ophaal van mijn buurman, ik ken die man niet op de pasfoto van het rijbewijs en ook niet de man op de pasfoto van het paspoort. het is afschuwelijk gewoon... maar goed ik ben voor 10 jaar er weer van af, ik kan weer over straat en schijn met dit paspoort van die vreemdeling toch mijn beruchte reizen te kunnen maken.

Het was veel gedoe om dat paspoort te halen, ten eerste omdat toen ik aan de beurt was, de dame die me geholpen had nu mij ook weer zou helpen maar dat mag niet, bureaucratie, waarom ik heb geen idee, maar toen ik eindelijk aan de beurt was, werd ik terug gestuurd naar mijn bankje, ik mocht niet, want zij had mij geholpen en iemand anders moet hem dan uitreiken....

Dus ik weer terug naar het ongemakkelijke bankje in de hal.. hij is laag bij de grond, je zit er ongemakkelijk op en het voelt erg vernederend als je daar zit. maar goed het is voor het goede doel.. ik besta weer als ik weer mijn nieuwe paspoort heb.

Eindelijk kon ik terecht bij een andere balie, deze mevrouw deed erg druk, en begon meteen al met de opmerking ik heb het nog zo druk en om half 5 sluiten we, en ik moet nog zoveel mensen helpen, en ik help u even tussendoor op verzoek van die mevrouw die jou niet mag helpen, dus daarom.. en in al haar drukte veegde ze, per ongeluk mijn rijbewijs van haar bureau en dus was die zoek.. ik heb overal gezocht, in de naden van de bank, er ligt een behoorlijk voorraad voorgekauwde kauwgom zag ik al.. verder op de vloer gezocht, en ik wist zeker dat ik hem aan haar had gegeven. dus ik vond het bizar dat hij weg was.. maar goed... het zou kunnen, misschien toch op de een of andere manier gestolen.. 

Ik ben vol blijven houden dat ik hem had afgegeven en dat het toch ergens zou zijn... uit pure wanhoop keek ze nog even extra goed op en onder haar bureau en tenslotte in haar tas en wat zat daar.. juist mijn rijbewijs. die was in haar tas gevallen..

Ik was super blij dat hij gevonden was, want daardoor wist ik dat ik dus ook mijn nieuwe rijbewijs kon krijgen.. 

Maar wat een gedoe is dit zeg, het aanvragen valt mee, maar het ophalen wat een gedoe en wat een poespas.. maar goed het zit er weer op voor 10 jaar en ik denk steeds als ik kijk.. het is een vreemdeling zeker die verdwaald is zeker. zal eens even vragen naar zijn naam./.


ik herken die man niet op die foto's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten