vrijdag 8 juni 2018

De Wekker

een zorgenkindje van mij had de opdracht gekregen van een andere begeleider om een wekker te kopen. Hij komt namelijk in de ochtend lastig uit zijn bed, daarnaast ligt hij de hele nacht op zijn telefoon te kijken en dus heeft dat ook de nodige gevolgen.

Het voordeel van de wekker is dat hij zijn telefoon beneden kan laten liggen als hij naar bed gaat.

Nu ben ik al twee weken bezig met hem dat hij een wekker gaat kopen, ik heb zelfs voor hem een foto gemaakt van een wekker bij de Blokker die in de aanbieding was zodat hij een goedkope wekkerradio kon kopen. De opdracht die ik er meteen bij heb gezegd was dat ik een foto wilde dat de gekochte wekker op zijn bed stond en dat hij dus mij liet zien dat hij hem had.

Achteraf had ik moeten zeggen incluis doos en bonnetje, want of hij echt een wekker heeft dat weet ik nog niet zo zeker.

Wel kreeg ik in de loop van de avond het bericht dat hij niet wist hoe hij met deze wekker om moest gaan, dus ik meteen, neem hem maar mee naar school incluis de gebruiksaanwijzing en tevens de doos.

Meteen had ik al een les bedacht, ik zag het al voor me met de hele klas, 15 gasten uit allerlei landen, de wekker ontdekken, de gebruiksaanwijzing doorlezen, en kijken hoe we hem moesten instellen, en hopen dat hij gaat afspelen op de ingestelde tijd.

Heel praktisch dat zeker maar ook erg nodig dat weet ik ook weer, kinderen leren zo het meeste weet ik, door te doen en iets te pakken wat voor hen van belang is, waar ze mee bezig zijn. Het heeft geen nut om iets uit te leggen als ze daar eigenlijk niet aan toe zijn.. dus dit was een mooie kans

Helaas kwam mijn zorgenkindje me melden dat hij het zelf had uitgedacht en bedacht hoe het moest..... wat ik van hem fantastisch vind, heb ik natuurlijk ook gezegd, al dacht ik wel , daar gaat mijn les.. dus ik heb maar iets anders bedacht, ook iets wat ze leuk vinden en waar ze van genieten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten