zaterdag 27 januari 2018

open huis

Dit jaar hadden we een primeur.. we gingen met elkaar  wederom open huis houden
Normaal gesproken is het vrijdagavond van 6 uur tot half 10 en op zaterdag van half 10 tot 13.00 met altijd uitloop. Dus dit jaar hebben we het anders gedaan, we hadden open huis van 15.30 tot 21.30.

Een zes uur durende marathon, 6 uur lang leuk doen, lief lachen na een eerst al om 6.15 naast mijn bed te zijn beland, les te hebben gegeven, het lokaal schoon te hebben gemaakt, kortom het was bikkelen zoals dat heet, het was heftig en het was zonder te dollen.. poot aan. Vooral om het lokaal in die mate leuk te krijgen dat je dacht dit is mooi en dit is goed, hiermee kan ik voor de dag komen. Dit is geweldig leuk.

Tijdens een paar uur les waarbij de leerlingen zelfstandig werken heb ik mijn lokaal al helemaal stof gezogen, mensen die mijn kennen weten dat ik daar zeker niet goed in ben, Heb niet voor niets mijn lieve hulp.Maar goed het moest even goed aangepakt worden, dus ik ben er voor gegaan.

Om 12.00 mochten de leerlingen naar huis en kon ik mijn lokaal zo maken als ik wilde, dus alles opgeruimd, strak aan de kant, greenscreen klaar gezet. Ondertussen waren de mannen van de ict druk bezig met snoeren, met apparaten in mijn lokaal, ik heb er naar gekeken en alleen maar gedacht wat knap is dit, dat ze dit kunnen. Ze zijn geniaal goed altijd en voor ik het wist was de printer geherinstalleerd en konden we de foto's die we maakten printen. Alles was klaar voor de grote avond.
Tussen door kregen we nog een heerlijke maaltijd van de school, diverse stamppotten, en natuurlijk was er ook aan de vegetariƫrs gedacht. dus ik had de keus uit drie soorten, rodekool, groene kool en zuurkool en heb ze maar alles drie geprobeerd. ( voordat de hel losbreekt, ik heb de mantra in mijn hoofd van een paar vrienden "Kleine porties"dus dat heb ik ook gedaan.

Voor je het weet is het dan zo ver, de aftrap, en dat is ergens dit jaar wat weemoedig, omdat je hoort dat het de laatste keer is op deze locatie zoals hij nu is...... en dat raakt toch wel.. want we weten wat er gaat komen, de verhuizing, de verbouwing en dan weer terug naar onze oude stek maar in een compleet nieuw gebouw. Het is bijzonder dat het gebeurt maar het raakt ook enorm. Maar goed elke verandering is weer een vooruitgang

Het was wederom een prachtige avond, met opmerkingen van ouders waar ik blij van word, men vond het lokaal helemaal te gek en mooi, men vroeg steeds of ik in het nieuwe gebouw de stoelen mee zou nemen, de stoelen die door leerlingen zijn geverfd, maar helaas mag dat niet, alles moet nieuw en strak, dus dat zal nog een dingetje worden.

Wel de doodsschrik van mijn leven gehad,  er waren twee ouders met hun kinderen waarvan eentje 12 jaar is.. die zeiden, we hebben nog les van jou gehad... ik besefte ineens ik ben nu oud en lelijk en afgekeurd... De tijd heeft me ingehaald. was even slikken maar ach je overleefd het wel weer geloof ik..

Daarnaast kreeg ik een prachtige lokaal dat mijn lokaal zo lekker fris was... ik had wel het raam open staan en de kachels helemaal dicht,  maar toch,. meestal krijg ik te horen dat er een speciaal drama luchtje hangt... dus nu vraag ik me af of het een compliment is of dat het bij die mensen thuis niet zo fris is.... maar ach ik ben rijk naar huis gegaan, ik had een insectenhotel gekregen van de mannen van de bouw, van een ander lieve collega kaasstengels voor het etentje van vanavond.. kortom ik werk met prachtige lieve collegas en heb het goed.

Al was ik om 21.30 wel afgebrand, ik had stalpoten, ik heb een uur voor de spiegel gestaan om mijn gezicht weer enigszins uit de kramp te halen van de hele avond lachen.. en vriendelijk doen.

Maar het was genieten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten