zondag 14 januari 2018

ganzenbord op de zondag

op zondagochtend een spelletje doen is altijd een uitdaging en leuk. Het is genieten. Ik ben gek op spelletjes...

Vorig jaar had ik het ganzenbord gespeeld met de lotus, ik had het geleerd bij de terugkom dag van de lotus, en dus opgepakt om dat maar te gebruiken voor de terugkomdag van de groep waar ik bij zit. Het was geweldig, men had heel veel lol en men grimeerde een hoop en kreeg mooie dingen voor elkaar.

Bij een ehbo instructrice waar ik meeloop krijg ik ook regelmatig te maken met het ganzenbord en daar moeten ze dan van alles met verbanden doen, erg leuk, het is een uitdaging, men weet niet wat ze krijgen en het spel element is altijd leuk om te gebruiken en mee te werken.

Vandaag kwam ik de zaal binnen bij de cross, zoals altijd ben ik wat later omdat ik half 10 net te vroeg vind op de een of andere manier. Ik kon meteen meedoen met rek en strek oefeningen en kwam mezelf daarin zoals dat heet tegen, mijn lenigheid laat ver te wensen over.. mijn benen strekken is nou niet echt iets wat mijn benen kunnen. Mijn hamstring is daar niet voor opgeleid kom ik achter.

Nadat we dit gebeuren hadden gehad deden we eerst een reactie spel, daarna kwam de klap.. het ganzenbord.

We kregen niet het ganzenbord van 63 maar van 91 vakjes.. dat hield in dat je dus per vakje een oefening moest doen. heftig dat zeker. Je begon met 10 per iets, dus als je op het vakje 2 kwam moest je 10 sit ups doen etc.

Natuurlijk werden de aantallen steeds meer, hoe hoger het getal was hoe hoger de aantal keer dat je een oefening moest doen. Aan het einde moest je als je op 91 kwam 75 brupys maken... dat hebben mijn sportmaatje en ik niet gehaald. We hadden op een gegeven moment een reeks van heel veel heen en weer door de zaal in allerlei varianten.. van op handen en voeten, als krab, als beer, als worm.. kortom het was veel.. maar toch het was leuk. De 600 keer touwtje springen was wat minder zo ook de 30 burpys maar dat was niet erg. het is goed, tenslotte is het advies voor mezelf en het streven -20.

De zondag is dus weer actief ingezet en ik denk dat ik toch maar de zondagmiddag lekker in mijn witte vriend ga doorbrengen.. lekker onder de dekens en genieten van al het goede van het leven als je vrij bent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten