donderdag 11 januari 2018

Het succes van de Kringloop

Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik graag bij kringloopwinkels kom. Niet alleen omdat ik daar voor mezelf rond loop te struinen, maar ook omdat ik daar vaak kom om dingen voor school te halen tegen een goedkoop prijsje.

Daarnaast score ik daar ook regelmatig iets voor mezelf, zoals voor oud en nieuw, men wilde champagne, ik heb geen champagne glazen en tot mijn grote vreugde vond ik daar vier precies passend in mijn stijl glazen, zodat wij met oud en nieuw in ieder geval ook bubbels uit een glas konden drinken die past bij het geheel. Ik drink zelf geen alcohol maar kon dus wel genieten van een heerlijk glas spa rood in een champagne glas.

Daarnaast ben ik al tijden op zoek naar bepaalde borden en langzaam groeit mijn collectie uit met nu al 3 van deze borden, ik zoek er nog 3 en dat komt vast ook. Dus ik ben fan van de kingloop.

Afgelopen weken was er de serie "Het succes van de kringloop"ik heb daar naar gekeken en was onder de indruk. Ook hoeveel geld er wel niet in omgaat aan spullen, maar vooral het sociale aspect raakte me, mensen die even niet mee kunnen in de maatschappij kunnen daar toch aan de slag, er is zorg voor ze en men maakt dat ze zich weer mens voelen, ze worden gezien en gerespecteerd.

In Alphen zie ik dat nooit zo, maar in deze serie hebben ze volgens mij heel bewust gekozen voor kringloopwinkels waar dit wel aan de orde is. 
Ik vond het prachtig dat ze met elkaar een kerstmaaltijd hebben , dat iedereen zich prachtig aankleed, dat men ze dan cadeau bonnen geeft voor de A&H, omdat deze mensen dan een keer luxere artikelen kunnen kopen. (vond het ook wel wat vreemd, maar toch ik kan de gedachten gang wel begrijpen) Z0 ook dat ze eens in de jaar een soort van make over doen, waar de medewerkers, dus mooie kleren uitzoeken uit de kringloop, zich mooi kunnen laten maken met make up etc, en dat ze dan meteen een fotoshoot krijgen voor sollicitaties, deze kunnen ze dan bij hun cv zetten. ERg gaaf hoe men daar verder denkt dan alleen maar aan de financien.

Wel een heel triest stukje vond ik van een mevrouw die een kamertje had met allemaal naai spullen etc, waar ze haar ziel en zaligheid in legt, maar verzande in een chaos, onoverzichtelijke geheel, met als gevolg dat men bedacht dat men dit maar moest opruimen, de mevrouw was hierdoor helemaal van slag. heel triest maar ook vanuit de organisatie begrijpelijk dat ze dit deden.

Het was een prachtige serie om te volgen en als je het niet gevolgd heb zou ik zeggen ga nog een keer kijken het is bijzonder


Geen opmerkingen:

Een reactie posten