maandag 8 januari 2018

de kop is er weer af

Het is maandag.. en niet zomaar een maandag.. het is de maandag na twee weken vrij. De maandag waarop je niet wacht maar die vanzelf komt.. Na twee weken heerlijk niets hoeven maar veel mogen, en dus ook veel te hebben gedaan, een ritje Groningen voor kerst met de familie, een dagje naar Voor Linden, Beverwijk, met dierbare vrienden het oud en nieuw gevierd. Kortom het was allemaal erg gaaf en leuk en dan ineens is het voorbij.. is het weer maandag.. kortom het waren heerlijke dagen en het vloog om zoals altijd.

Gelukkig kon ik me langzaam voorbereiden op deze dag, ik had maar 1 uurtje les, dus dat is te overzien. Het opstaan daarin tegen is vanaf nu weer het vaste ritme.. 6.15, 6.15. 6.15, 7.15, 6,15, 8.15, 8,15. Kortom het ritme komt er aan.. zo ook het op tijd naar bed gaan. 22.30. in mijn beleving de oude lullen tijd, maar ja laten we het maar toegeven ik ben ook geen 20 meer.. sorry voor de mensen die dat nog dachten dat ik 20 was.. dat is niet meer zo.. 

Tevens is dit de dag waarop ik dus de leerlingen weer ga zien, kan controleren of ze nog helemaal compleet zijn, is altijd een dingetje voor mij. Vind het belangrijk dat ze toch weer goed in hun vel zitten en dat ze nog compleet zijn.

Het is een rustige week deze week die ik heb met de leerlingen, we moeten de filmpjes bekijken die ze hebben gemaakt van voor de vakantie, voor de isk zal het vooral eerst gaan over de vakantie en daarna zullen we nog wat spellen doen, een rustige opstart.

Ben naar school gegaan, heb de slinger van oud en nieuw met de tekst happy new year  maar even in mijn lokaal gehangen. Daarna heb ik wat zitten te praten met een collega, bij de pauze wacht ben ik de gelukkig man die door het bospark mag lopen en daar dus kan genieten van de frisse, nu wel koude lucht, maar wel heerlijk om zo even een hele koude neus te halen.

Had maar 1 uurtje les, daarna hadden we nog een uurtje leerlingen die ik wilde spreken, om uiteindelijk om 14.10 in de vergadering te belanden tot 15.15, kortom een rustig opstart dagje maar wel weer even duidelijk het keurslijf in.

De eerste dag vloog om, maar dat is ook niet zo gek als je maar 1 uurtje echt actief bent in de school,
thuis snel wat gegeten en me klaar gemaakt voor de klapper van de avond. de kb les ... heerlijk.

Het was wel er even inkomen maar het was een heerlijke dag vandaag om te beginnen, morgen het echte werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten