dinsdag 7 februari 2017

Ruth Jacott... theatertour 2017

Gister middag al vroeg afgereisd naar het wonderschone Capelle, de ervaring leert,dat als ik iets te laat vertrek ik meteen in de file sta en dus te laat kom.

Vriend Frans had aangegeven dat hij graag vroeg bij het theater wilde zijn, en Frans  wilde al om 18.00 vertrekken naar het Theater. dus  stond ik al om 17.45 bij Frans voor de deur. Ik had al gegeten thuis om half 4, daarna had ik alles klaar gezet voor de volgende dag, omdat ik wist dat ik  anders, omdat het al laat, ik dus meteen naar bed zou moeten met als gevolg dat ik dus anders wel heel laat in bed zou liggen. Kortom het was haasten vanaf dat ik vrij was om 15.15. Tenslotte had ik ook een grote tas met kleding mee die ik even in mijn schuur moest brengen, daar komen we ooit op terug.  Dus ik stond keurig op tijd met het zweet op mijn rug bij vriend Frans voor de deur, om daar pas tot de ontdekking te komen dat ik pas om half 7  bij Frans voor de deur  moest staan, ik heb dan wel beste ogen maar kennelijk heb ik weer eens niet goed gelezen.. Al het gehaast voor niets.. al hoe wel.. met de files naar Rotterdam weet je het nooit.  Nadat we nu echt even de tijd hadden om bij te praten, onder het genot van de afschuwelijk aroma die Freddy ( de hond die bij Frans logeert) af en toe via zijn speciale achteruitgang laat gaan. Even dacht ik dat Frans het was met een verkeerder after shave op maar nee het was echt Freddy.

 Dus keurig om kwart voor 7 liepen we  naar de metro om naar Rotterdam te vertrekken. De première van de nieuwe show van Ruth Jacott. Ik had al vroegtijdig even gekeken op de site van  Ruth voor bovenstaande foto, wist dan ook dat het in het oude Luxor was.. Terwijl we dus druk keuvelend ons pad op gingen, zei ik zo terloops gelukkig is het in het oude Luxor, vind ik zo leuk om daar weer eens te kijken.. Frans kreeg bijna een hartverzakking want het was volgens Frans in het nieuwe Luxor..  dus haastig werden de kaartjes opgezocht en ja hoor het was in het oude Luxor, dus ik lees kennelijk nogal goed

Natuurlijk krijg je dan van die gesprekken van .. oh jee wij zouden toch maar hebben afgesproken bij het theater stond ik bij het oude en jij met de kaartjes bij het nieuwe... dus hadden er misschien wel 2 lege plekken in de zaal geweest.. maar gelukkig was ik zo helder om even te kijken. Het is ook even wennen natuurlijk omdat we tegenwoordig heel vaak in Capelle gaan naar de voorstellingen.

Wat een geweldige show was het weer van Ruth, je zag wederom een vakvrouw aan het werk, die status heeft, een strot van hier tot Tokio en dan terug om nog 10 keer die kant op te gaan.. Geweldig.
Ze zingt heerlijke liedjes, van oud tot die van haar laatste cd, die echt de laatste cd is, omdat ze geen cd's meer wil maken. Alles gaat tenslotte toch via het internet, dus waarom zou je dan nog een cd uitbrengen.. laten we eerlijk zijn waar kan je tegenwoordig nog nieuwe cd's kopen.

Haar diverse manier van kleden is geweldig, ze moet er nog wel een beetje inkomen . Haar spiegel jas fantastisch. maar zwaar en onhandig. Ze heeft op het laatst  een prachtige creatie aan.. maar oh hij is iets te lang, ze zit steeds met haar haken in de jurk vast. maar het stoort haar niet, ze doet haar show en omdat het Ruth is, mag ze dat ook. Ze doet gewoon de boel even goed en klaar.. geen probleem.

Ik kan alleen maar zeggen wil je een vakvrouw aan het werk zien  met een stem die zo geweldig is dan moet je echt naar Ruth Jacott..

Ze toert nu door het land wat een geweldige vrouw en show.

1 opmerking: