zaterdag 4 februari 2017

Lotusterugkomdag

Om 6.05 gaat de wekker, op zaterdag.... had ik al gezegd dat het zaterdag is.. en dat het 6.05 is... kortom. de ogen gaan moeizaam open, de blik op oneindig en daarna aarzelend de eerste voeten op het koude laminaat.. vroeger zou ik zeggen op het zeil..maar dat is inmiddels verleden tijd.

Wat als een dwaas naar het toilet, de badkamer in.. het moeilijke randje van het bad nemen.. waar vroeger een douche hielp om in de wereld te komen, hielp het deze ochtend niet.. deze ochtend gaf het alleen maar het gevoel van ik doe het niet meer... ik pas.. maar ja je moet.. Deze dag is belangrijk, omdat ik daarmee mijn lotusdiploma verleng..  (Bij mijn kring hebben we twee jaar geleden afgesproken dat we niet meer 1 keer in de maand bij elkaar komen maar dat we een hele zaterdag hier tijd aan besteden zodat het veel minder tijd en benzine etc kost) maar ook omdat ik deze dag de lessen ga verzorgen voor de hele kring.

Begin is er de jaarvergadering om 8.00...tot ?, waarna we met elkaar denk ik klaar zijn voor de lessen.
Mijn begin was het ganzenbord spel, maar dan met meer letsels en als een soort van competentietoets.. dus je kan mazzel hebben dat je misschien niet eens zo veel hoeft te doen maar misschien ook wel heel veel.

Dan na de koffiepauze gaan we aan de slag met de nieuwe examen eisen en ook de alom bekende vreselijk lijsten met letsels die gespeeld moeten worden . Hiervoor heb ik ondersteuning van Olaf onze verpleegkundige. Het middag programma bestaat uit het maken van een grote enkelverwonding na aanleiding van foto's. Als afsluiting gaan we een inspringspel spelen met letsels en emoties.. om daarna kort te evalueren.

Het leek me een mooi en goed programma.. maar dat wakker worden en fit voelen stond even niet in mijn agenda.. oeps vergeten... dom dom dom

De dag begon met de jaarvergadering, dat was snel afgelopen en duidelijk. Het was goed om even weer de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Daarna mocht ik aan de bak.. het ganzenbordspel, aangezien het een competentietoets was, was ik wat strenger dan anders, en het was heerlijk, men genoot zichtbaar van het spel maar ook van het maken van de letsels. Het was weer een keer wat anders dan anders, het werd een soort van tombola waarin mensen dus  niet wisten wat ze moesten maken, en aangezien de hele groep dit moest doen was het erg geslaagd. Ik heb er vreselijk om gelachen en van genoten.

Daarna het onderdeel over het nieuwe examen, dat was ook erg interessant, natuurlijk hebben we ook een letsel gemaakt omdat we niet wisten wat we nu precies moesten doen en hoe we dat moesten doen. Dus we zijn goed aan het werk geweest hiermee.


Na de pauze kregen we de grote opdracht namelijk het maken van de enkelverwonding, en wat kwamen er mooie dingen uit, voor een eerste keer, niet slecht, het was goed en mooi om te zien hoe een ieder zo fanatiek bezig was met dit letsel maar ook hoe ze dus echt hun best deden

Aan het einde van de dag nog even napraten en genieten van hoe het was geweest.
Ik ben meer dan tevreden over de aangeboden stof maar ook over de manier waarop er is gereageerd en hoe men heeft gewerkt
prachtig

het spel der competities ligt al klaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten