maandag 2 november 2015

had het kunnen weten


Tja en dan ineens is het klaar. 
De hele week al, en ook al dat weekeinde daarvoor, liep ik wat te snotteren, wat rillerig etc, maar ach dat gaat wel over, ik ben een kei in mijn kop in het zand steken, en nog beter om de signalen die mijn lichaam mij geven gewoon niet te voelen en niet te horen.. Werkt altijd prima, alles gaat over na een tijdje, of ik denk dat het over is.

Dit keer dus niet helaas, vorige week maandag al de hele dag op half zeven gedraaid, zweten, warmte aanvallen, en vooral er moe uit zien. Een kop vol watten, ik ken dat, ik weet dat je waarschijnlijk een heftige verkoudheid hebt, omdat ik inderdaad een verstopte neus had en noem maar op. Maar goed, neus in de wind, helpt ook met het loskomen van wat vast zit, zal niet in details treden, en doorgaan. 

Bevriende collega van mij hoestte ook al als een gek, en zat net als ik te snotteren, alleen maakte hij meer kabaal met hoesten, ik ben wat milder daarin, ik hou het bescheiden, je hoort af en toe een kuch.

Vrijdag kwam ik thuis, mijn benen leken wel elastiek, mijn kop liep over, ik was moe en versleten, het gaan sporten was zelfs al te veel, en als dat gebeurt weet ik dan is er stront aan de knikker, net als ik ineens extra wil eten, geeft ook aan dat ik bezig ben met echt ziek te worden. 

Zaterdag al een afspraak afgezegd met een vriendin om te gaan shoppen in Deventer, dat zegt eigenlijk al genoeg, ik hou niet van afzeggen en ga altijd door tot het einde. Ooit in mijn loopbaan als theaterman, wilde ik me ziek melden, en kreeg als reactie, of ik dood ging, zo niet dan kon ik spelen, en dat zit er bij mij wel ingeslagen.. je gaat door totdat je echt niet meer kan.  

Maar goed, gisteren met vriend Frans naar een voorstelling in Rotterdam, dat was in de middag en dat moest kunnen, ik was uitgerust en half half, maar dat komt wel goed. Terwijl we naar de metro liepen brak mij het zweet aan alle kanten uit, ik had het warm en had het gevoel in brand te staan, daarna koude rillingen etc. Maar goed we gaan door, we zijn tenslotte een bikkel. 

De heel voorstelling toch me half half gevoeld en me ook niet echt lekker in mijn vel gevoeld, ook bij het eten niet, ik was nou niet mezelf voor mijn gevoel, vond me veel stiller dan anders. Dus dat was ook gek en vreemd. Maar goed het hoort erbij, ik kwakkel nog even door.

In de loop  van de avond kreeg ik een bericht van die  bevriende collega die dus een longontsteking had en een pleuritus.  Niet fijn voor hem, hij verging van de pijn. 

Heel vroeg ben ik mijn bed ingestapt en met de nodige neusdruppels, de paracetamollen uit spanje, (1000mg) achter de kiezen, dik in de kleren om maar alles wat er niet hoort uit te zweten, Hoestdrank om de toch wat stugge slijm los te laten komen, kortom ik was er klaar voor.

Deze ochtend was het dus raak, ik had al bijna geen stem meer, ik hoest, ik zweet, ik heb watten in mijn kop, ik  heb pijn overal..
kortom DE GRIEP!!!

Tegen al mijn principes in heb ik me dus ziek gemeld, om twee dagen rust te houden en aan te sterken en lekker rust te houden en in bed te gaan liggen... en af en toe ff hier te zitten achter de compu omdat ik het nu al zat ben dat in het bed liggen.

Woensdag hoop ik weer aan de bak te kunnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten