vrijdag 13 november 2015

Game experience 10de editie

Gisteravond/ vanavond, was weer de game experience bij ons op school. Zo gaaf weer, elk jaar bedenken ze een thema en steeds word het leuker en boeiender en mooier. Dit keer was het thema over de grote ontsnapping. Dus is er meteen een prachtige route gemaakt waar de kinderen in groepen langs moeten lopen, met spannende dingen, als een bewaker, als een grote hond, met een ondergrondse kruip route en noem maar op, ze moeten van alles doen om weer een opdracht te winnen, en wie weet de prijs te kraken. Ik vind het zo geweldig elk jaar weer. Mede omdat ik weet dat onze ICT afdeling hier al een heel jaar mee bezig is, een lan party waar ze een hele nacht met de kids aan het gamen zijn, waar ze dingen organiseren, waar er voor eten en drinken word gezorgd, waar een slaapplek is en noem maar op, overal is aan gedacht. De aankleding was dit jaar ook grandioos, maar dat is altijd al zo, uniek. De game experience word altijd aan gekondigd met een filmpje waarin een code verborgen zit, deze code moeten de leerlingen kraken en dan kunnen ze zich inschrijven. Leerlingen zien er soms al een jaar naar uit. Ze zien het thema, en sommigen bedenken dan een kostuum om aan te doen die bij het thema past. Zo grandioos en zo mooi. Kortom, zoals ik al eerder schreef het zijn de mensen die zorgen dat de leerlingen een geweldige tijd hebben op school en waar dingen gedaan worden waar ze jaren over na praten. Deze mensen zijn zo nodig om de school niet in een soort van duffe gebeuren te laten veranderen. Juist door deze dingen te doen voor de leerlingen zorgt ervoor dat de school leeft en extra leuk gaat worden voor sommige kinderen. 
Natuurlijk ga ik traditiegetrouw even kijken, even zien hoe het gaat. Inmiddels deel ik als vanzelf sprekend dat zakjes uit aan de leerlingen die komen, om zo de organisatie te helpen, en ik vind het leuk om ook op deze manier een klein steentje bij te dragen aan het geheel. 
Leerlingen van alle locaties doen mee, en komen aan lopen met soms tv schermen die veel groter zijn dan mijn slaapkamer muur, waar ze dan spellen op doen. Ouders brengen de kinderen weg met toch een soort van spanning, er komen complete burostoelen mee, die heerlijk zitten voor de hele nacht en noem maar op, slaapzakken en matjes komen mee, kortom de leerling en ouders waarderen dit ook enorm.
Kortom het is een geweldig iets en ik hoop de 25ste editie ook mee te maken. de eerste tien zitten er straks op. en nog even dan zitten we voordat je het weet op de 25... zeker met deze enthousiaste mensen die dit orgniseren















Geen opmerkingen:

Een reactie posten