vrijdag 27 november 2015

Gekkenwerk


Het is vrijdagmiddag rond half 6, eindelijk even rust, even maar tot mezelf komen. Terug kijken op de week, wat een soort van rollercoaster is aan emoties, dat me diep raakt. Een week die in mijn hart opgesloten ligt, die ik niet meer zal en kan vergeten. Maandag was nog relatief rustig, ik had alleen een korte vergadering maar daarna de kettlebell les. Ik ben het weer helemaal aan het op pakken, het is gek hoe een tweetal weken kan voelen omdat je zo lang niet gesport hebt.   Het is weer op bouwen, maar iedereen roept steeds dat het heel snel gaat.. we zullen zien.

Dinsdag was een volle dag, we hadden natuurlijk de actie "eten met een vluchteling" wat een prachtige actie was,  in de middag had ik eerst een vergadering, die gelukkig redelijk vroeg afgelopen was. Tussen de bedrijven door, even heel snel naar de postbalie bij Haasbeek om mijn nieuwe sportschoenen te halen die ik besteld had. Prachtige zwarte lichtgewicht schoenen. Daarna even het huis in, brood smeren, terug naar school, om in eerste instantie wat onhandig te staan, daarna als afwasvoorselecteerder gaan staan bij de deur. De leerlingen een positieve opmerking geven, even praten met ze, de bekende uitdrukking "Lief lachen, en dom kijken" geroepen als ze een beetje er door heen zaten, ze begonnen dan te lachen en hup ze gingen weer. Prachtig, en ik geniet ervan om even weer terug te zijn in mijn tijd toen ik in een restaurant als afwasser aan het werk was. Zo heerlijk om te doen, zo geweldig ook. Kortom ik heb genoten.  De avond was lang maar erg gezellig ook. Om 10 uur thuis en dus in bed, met van die heerlijke stalpoten. Een voet en been massage was op zijn plaats geweest. 

De volgende dag, weer volop aan de bak. In de middag hadden we een talentmiddag, waar leerlingen van de basis school bij ons kwamen om te proeven aan de talenten die we geven. Erg leuk en ik geef altijd heel graag deze kinderen les, het is een soort van klein feestje, en het gekke is dat ik de lessen voorbij vond vliegen, voor ik het wist was het ineens zomaar half 4 en moest ik afronden. Om 4 uur de leerlingen terug gebracht naar het bijgebouw, daarna even snel naar huis, een hazenslaapje gedaan van 10 minuten, terug naar school, even snel wat gegeten en daarna weer volop aan de bak op mijn honk, eerst mensen ontvangen, handen geven aan de vluchtelingen. Ik gaf steeds een hand met daarbij zei ik Welkom. Ik denk dat heel veel vluchtelingen nu denken dat ik Welkom heet. Dus als ik door Alphen loop, en ineens Welkom hoor, dan weet ik dat ze mij bedoelen. Is ook wel handig.
De avond vloog voorbij, zo gaaf weer dit keer, de kids deden het net zo goed als de dag ervoor, al was er wat spanning af, er werden wat kleine foutjes gemaakt, maar dat is logisch. Ik herinner me uit de theaterwereld, dat de premiere geweldig ging, de tweede avond zakte in, de spanning was er af, en daarna ging het goed en perfect. Het is hoe het hoort te gaan. De kids zijn geweldig. Zoals jullie al hebben gelezen.
Om 10 uur naar huis, even voor de tv, kijken naar masterchef en weer naar bed.

De volgende ochtend weer vroeg op, en ik had me voor genomen om mijn nieuwe sportschoenen maar in te wijden, maar om kwart over drie was het klaar, ik moest ff naar de chiropractor om te laten controleren of mijn heupen nu recht stonden dankzij een zooltje, tevens kijken of er nog luchtbellen ergens in de ruggenwervel zat, maar allemaal niet. dus het was geweldig. Daarna boodschappen gedaan en veel te veel uitgeven dit keer, wel de dingen gekocht die ik nodig heb. 
Dus niet gesport.

De avond vulde zich met het frobbelen bij de lotus groep, Heerlijk aan het werk geweest met latex, met het maken van een chemische brandwond waarbij je nog iets van bruisende stoffen zag.

Wederom om 22.00 thuis en dus meteen mijn bed in, nog 1 dag te gaan en de strijd der titanen is geleden. 
Vrijdag was heerlijk, leefde nog steeds op de adrenaline van de afgelopen dagen, had wel een boze ouder die het niet eens was met het cijfer dat ik haar zoon had gegeven maar dat mag en dat kan, maar het blijven doorzeuren is een ander verhaal. Ik vind dit altijd lastig mede omdat ik denk, doe niet zo moeilijk  maar goed het is uiteindelijk opgelost. Ik lig daar wel een nacht van wakker omdat ik het niet begrijp wat er dan ineens gebeurt. Gelukkig kreeg ik een goed advies en een wijs inzicht en kon ik dus het zo regelen dat er een mogelijkheid is om het op te lossen. 
Voor het eerst weer gesport vandaag en het was heerlijk, de nieuwe schoenen voldoen, snel nog even de kerstzegels gehaald en daarna lekker thuis. Vanavond lekker naar de film.. heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten