zondag 8 november 2015

jeans 25



Gisteravond met vriend Frans naar de prachtige voorstelling geweest Jeans 25 jaar.
 Zoals altijd is het een wervelende show met prachtige spelers en mooie liedjes.
Ik vind het altijd weer genieten.Eigenlijk zijn we samen per ongeluk bij een voorstelling van Jeans terecht gekomen, maar het was zo gaaf dat we toch elk jaar weer gaan omdat het zo leuk en afwisselend is.

Zo ook gisteravond wat is het heerlijk om mensen te zien die zo bevlogen zijn, en wat een energie hebben die gasten als ze op het podium staan, met dat wat ik in de sportschool doen, haal ik dit niet eens.. dus ik heb heel veel bewondering voor deze gasten. 

De voorstelling ging langs verschillende muziekstijlen, en omdat het 25 jaar jeans  theatershows is, was er een speciale gast die op het podium na de pauze uit de kast kwam, ze zong twee liedjes en dat was het.. daarna ging ze weer weg, terug naar huis. Frans en ik hebben ons daar over verbaasd, je zou toch maar in Limburg wonen en dan kom je naar Capelle om daar hooguit 15 minuten op het podium te staan waarvan minstens 3 minuten in een kast... en dan ga je weer naar huis. Het artiesten bestaan is hard dat blijkt wel. Maar het idee is leuk natuurlijk. Waarschijnlijk is het ook zo dat die speciale gasten dit graag doen omdat ze toch aan Jeans hun bekendheid in de showbis hebben te danken,

Kortom het is een mooie avond met prachtige liedjes en show, ik verheug me nu al op volgend jaar.


Jeans 25 jaar

Een kwart eeuw Jeans, dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Jeans is al 25 jaar hét podium voor jong talent en een verrukkelijk herkenbare show voor het publiek. Jeans is geen musical, geen revue, geen cabaret en geen popconcert. Jeans is, al vanaf 1987: ‘The one and only super spectacular song and dance show with the greatest hits of all times’. Jeans 25 kijkt terug, maar zeker ook weer vooruit, want het talent blijft komen. Jeans 25 wordt daarom een ‘gewone’ show, maar… in iedere stad is er een gastoptreden van een bekende artiest die ooit in Jeans begonnen is. Wie dat wordt in Almere, weten we nu nog niet, maar het zou zo maar Tony Neef kunnen zijn, of Remko Harms, of Roy van den Akker, Laura Vlasblom, Brigitte Nijman, Ellen Evers, Pearl Jozefzoon of…

Jeans 1 t/m 25

Jeans begon in 1987 met een korte try-out in Bussum waarvoor theaterdirecteuren werden uitgenodigd. Ze kwamen massaal, boekten massaal en het publiek kwam massaal. Wat bedacht was als een eenmalig initiatief om jong talent te presenteren, groeide uit tot een jaarlijkse terugkerende explosie van zang, dans, bekende nummers en aanstekelijke energie en vrolijkheid. De regie en choreografie van Jeans 25 zijn van Perry Dossett (sinds Jeans 18), de muzikale leiding is in handen van Bennie Top (sinds Jeans 23), vocal coach is Eileen Schilder (sinds Jeans 23, artiest in Jeans 12 t/m 22), de kostuums worden ontworpen door Daphne Schilder (sinds Jeans 21).





 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten