woensdag 28 september 2022

Via Java naar Suriname naar Nederland ( wereldreisje)

 

Eindelijk na heel lang kwamen Rick en Chris weer eens buurten in Alphen. Natuurlijk hadden we elkaar al veel vaker gezien tussen door, maar dan deden we uitjes en daar ben ik gek op.. maar het weer is nu langzamerhand steeds grimmiger aan het worden, dat je niet voor je plezier een stad in gaat.. tenzij je van café naar café wil hoppen wat ik ook erg leuk kan vinden, al ben je wel snel klaar met de groene thee en het platte water...  de enige variatie is dan het koekje bij de thee... en de borrelhappen..

Maar zoals het een goede gastheer betaamd zorg je voor een schoon huis, al is het maar voor het oog. dus ik was zaterdagmorgen vroeg op gestaan om het hele huis weer eens grondig onder handen te nemen. heerlijk, ik hou niet van het werk maar het resultaat is dan toch wel lekker.

Daarnaast had ik natuurlijk een prachtig menu samengesteld, Ik besloot, wegens herhaaldelijk succes, gebruik te maken van de wereld gerechten.  alles staat beschreven en je bent er zo klaar mee, heerlijk. ik hou daar van. Dus alles al vroegtijdig in gekocht om in ieder geval te kunnen zorgen dat het gerecht gemaakt kon worden.

De avond ervoor had ik een luxe appeltaart gebakken, met daarin spijs op de bodem, gemengde noten, en natuurlijk heerlijke appels.. hij was goed gevuld met als gevolg dat hij toch wel uit elkaar viel toen we hem aansneden.. maar ach dat maakt het ook weer lekkerder,. . zeker als je dan ruimschoots slagroom er op kan doen.

Het gerecht bestond uit 

voorgerecht:

Javaanse pindasoep met brood en twee soorten boter

hoofdgerecht:

Surinaamse roti

Hollandse salade

als toetje

had ik een combi van aardbeien ijs, met chocolade en natuurlijk de bekende slagroom

Overdag had ik voor mezelf al besloten om niet te veel te eten, zodat ik me niet schuldig hoefde voelen over de hoeveelheid slecht dingen ik ging eten.

Al vroegtijdig ben ik begonnen met het maken van de Roti, dit omdat het vaak lekker is als het wat langer klaar is zodat de smaken goed door het gerecht trekken.

 Terwijl ik nog even bezig was met de laatste voorbereidingen, want ja je huis moet toch even een extra poetsbeurt.. ging de bel al, de mannen waren er en ze hadden prachtige rozen meegenomen. zo mooi, die staan dus nu te pronken op mijn tafel

We hebben de middag heerlijk zitten te praten over van alles en nog wat, tijdens het eten ook meteen door gekletst natuurlijk en een nieuwe datum geprikt met onze volle levens is dat een soort van voorwaarde als we elkaar zien, meteen iets nieuws prikken..

We hebben afgesproken om naar Tilburg te gaan naar de Doloris meta maze.. lijkt me zo gaaf, in mijn beleving een soort van kunst escape room..  dus ik ben zeer benieuwd


 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten