zondag 4 september 2022

en dan sta ik op....

 

geloof me ik ben gek op  mijn sporten, ik ben gek op de lessen die ik volg, ik ben gek op de groep die er is. kortom alle voorwaarden zijn aan voldaan, maar toch het tijdstip is wel heel vroeg.. half 10 op zondagmorgen sporten.. ik weet niet of dat wel gezond is voor een mens.. zeker niet na een week waarbij ik hard heb gewerkt, waar ik erg mijn best heb gedaan, naast het naar school wandelen ook nog de kb gedaan, en om het rondje goed te doen ook maar meteen de cross xxl opgepakt

De wekker ging en ik dacht meteen ik wil eigenlijk niet, maar ik moet wel tenslotte zegt de weegschaal dat er wat moet gebeuren aan dit lijf, dat wel al 2 kilo kwijt is maar nog wel een paar heb te gaan. niet veel maar wel net genoeg om jezelf niet te onderschatten en te denken het hoeft niet meer. Dus uit bed, mijn kwarkje gemaakt met vers fruit en cereals. De thee nog even snel naar binnen gewerkt en daarna in de auto naar de Cross.... waar ik mooi op tijd was. niet te vroeg maar gewoon keurig op tijd.

We begonnen dan ook stipt om half 10

we begonnen met het spel waarbij je de stokken vast moest houden en dan links of rechts moest rennen en de stokken mogen dan niet vallen, als jouw stok valt dan moet je burpees doen gelukkig zijn het er maar 3 en geloof me ik heb er al heel veel gedaan, vandaag, ik stond tussen Marco en Rene en daarmee wil ik eigenlijk niets zeggen.. maar een goede verstaander heeft maar een half woord nodig.

Daarna gingen we met een wallball aan de gang, twee rijen en dan steeds de bal naar achteren geven en dan als voorste opstaan en achteraan sluiten daarop hebben we verschillende variaties gedaan erg leuk.

 Daarna kwam het serieuze werk, in twee tallen waarbij je elkaar uitdaagt en het gaat er om wie als eerste de oefeningen heeft gedaan, natuurlijk ging ik met Marco, mijn maatje in het kwaad, we besloten om meteen maar de eerste opdracht te doen, van 10 naar 1, met kb swing en thurster.. daarna  3 rondes 12 globet squats, 10  push ups, 8 push- press, daarna daar kwamen we niet onderuit,  3 rondes 10 air squats, 10 sit up, 10 push up, 10 lunges per been 10 burpees.

Als afsluiting van blad 1 moesten we voor time 40 airsquats, 30 sit ups, 20 burpees en 10 push up, dag was maar 1 ronde en dan ging het erom wie het snelste klaar was

Dat wedstrijd element hebben we al vrij snel losgelaten samen en besloten al meteen we doen het voor onze lol.

Daarna kregen we de achterkant

Ik stelde voor om te beginnen met 15 lunges per been, daarna 60 keer touwtje springen, maar was even vergeten dat het 5 rondes waren toen ik het koos, dus dat was even heel heftig, mijn benen waren stuk, zeker omdat we daarna over gingen op de volgende oefening.

emom, 8 minuten

1ste minuut, 3de, 5de, 7de3

burpee boxjump 8 x

2de, 4de, 6de en 8ste

16 x kb swing.

daarna kozen we wat in onze ogen het slimste was namelijk

3 rondes

10 burpees

15 sit ups

20 air squats.

daarna was het voor ons tijd.

we hadden ook nog kunnen kiezen voor

21, 15, 9

deadlift in combinatie met burpees

dus ronde 1 21 deadlift en 21 burpees etc

of de tabata this

push ups

lunges. 

20 seconden werken en daarna 10 secondes rust

dit 6 minuten  


de laatste twee zijn wij niet aan  toe gekomen helaas, maar dat was ook prima, we konden daardoor heerlijk rustig aan doen en hebben we toch alles wat we wilden doen serieus gedaan en ook heel goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten