woensdag 7 september 2022

juist daarom...

 

Vaak hoor ik mensen zeggen, wat ben jij veel op reis, wat doe jij veel etc, en ik probeer dat dan uit te leggen. al is dat moeilijk

Ik hou er nu eenmaal van om veel te zien, om weg te gaan. Jaren toen ik nog in een relatie zat, ging dat lastig wegens de tegenstrijdige inkomsten van ons beiden, tevens had ik twee katten die weigerden om te eten als ik er niet was. Kortom ik kon 3 dagen weg en ik vond ook ik had voor die katten gekozen om bij mij te komen wonen, zij niet, dus ik heb daarom het reizen aan de kant gezet.

Toen mijn katten beiden waren overleden, begon mijn eerst reis avontuur met een reis naar JordaniĆ«, en daar is het reisvirus volop toegeslagen. ik wilde meer en veel meer zien. 

Dus besloot ik wat meer te gaan reizen, gevolg is dat ik elke vakantie aan het reizen ben behalve met kerst, omdat ik dan naar mijn moeder wil en ik het een gezellig tijd vind. Al zou het best eens kunnen dat als mijn moeder haar ogen sluit ik dan toch op vakantie ga met kerst, al hoop ik dat dat nog heel lang gaat duren.

Dus de reden waarom is eigenlijk al gevangen in het bovenstaande plaatje, ik kan nu nog heel veel. Ooit zei een oud collega tegen mij, je moet nu veel dingen gaan doen waarbij je veel moet lopen etc, omdat je als je later veel ouder bent dat misschien niet meer kan, dus ga het doen.

Dat is de reden dat ik veel reis,  en ja vooral stedentrips, dat vind ik heerlijk om te doen, om te lopen, om te kijken en vooral ook om er van te genieten, ik hou van het stadsleven. de vrijheid, het gewoon kunnen zijn, heerlijk.

Dus de herfst vakantie ga ik lekker naar Florence ook een stad waar ik graag heen wil, omdat ik er veel over gelezen heb maar ook omdat er veel te zien is wat ik zo allemaal zag.

Wie weet maken we zelfs een uitstapje naar Pissa.. want die scheve toren wil ik ook wel een keer zien..

Daarnaast is natuurlijk al de trip naar Berlijn voor de zomer geregeld, dit mede omdat het me opviel dat ik nu heel goedkoop heen en terug kon vliegen als ik nu al boekte.. dus ik dacht boeken. mocht er wat tussen komen ik kan hem altijd verzetten of anders voor dit bedrag is het niet zon groot probleem..

Als extra verrassing ga ik in de mei vakantie met mijn Broer nog een paar dagen naar Berlijn, hij is er nog nooit geweest, dus ik zal hem mijn Berlijn laten zien, maar vooral gericht op geschiedenis want dat vind hij helemaal geweldig, en ik vind het wel leuk om hem zo wie zo de plekken laten zien die erg alternatief zijn. 

Voor de voorjaarsvakantie staat Barcelona op de rol al zou het ook nog wel eens kunnen dat het zomaar weer Londen gaat worden. we zullen het zien hoe het loopt..  maar zoals het er nu uitziet is er al heel veel geregeld en dat maakt het wel extra mooi.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten