woensdag 23 maart 2022

LHBTIQ+ op school

 

Aangezien ze bij ons op  school heel graag willen dat we meer aandacht besteden aan de coming out day, aan paarse vrijdag, tevens hebben we het over diversiteit in de Wensen en Grenzen lessen, was ik de afgevaardigde die naar deze bijeenkomst ging in Zeist.

Echter door omstandigheden, waarover ik hier verder niet ga uitweiden, moest ik in huis blijven, dus kon ik er niet naar toe. Dus dat werd deze hele dag on line volgen, en daar ben ik zo slecht in, het luisteren via een schermpje, maar ook het onthouden wat er gezegd word.

Al vroeg uit de veren en geloof me dat viel niet mee, zeker niet omdat het lijf daar nog geen zin in had, maar toch ik zat keurig op tijd achter mijn schermpje klaar. het voordeel is wel dat ik daarnaast nog wel wat kon doen voor school, maar ook voor mezelf wat dingen kon aanpakken die al heel lang waren blijven liggen zodat ik naast dat ik de on line training volgde ook meteen wat achterstallig administratie kon wegwerken wat wel erg lekker is.

maar het is heel anders dan dat je er bij aanwezig bent, dit is toch wel heel erg dat je denkt.. ik hoor het ik besef het maar je voelt je minder betrokken hierin.

het is wel goed om dit bewust te horen en mee te maken mede omdat ik me besef dat ik in het verleden veel meer mijn zin had moeten doordrukken, ik wilde al heel lang geleden een praatgroep voor leerlingen die met hun geaardheid worstelen, een soort van groep voor ontmoeten en om je ergens thuis te voelen. dit is toch iets wat ik denk  belangrijk is.

Er is een mooie term voor namelijk de GSA coördinator, ik denk dat ik volgend jaar weer een extra taakje erbij krijg, wat ik denk niet mis zou staan naast mijn functie als counselor.

On  line was er ook nog een theater voorstelling die me erg aansprak die ik graag de school wil in halen al vraag ik me af of onze leerlingen er genoeg voor open staan, maar voor de mensen die nieuwsgierig zijn dit is de link naar de groep

Queer Stories — Live Your Story

Daarnaast waren er ook een aantal sprekers die er vooral stonden op persoonlijk gewin, op hoe goed ze zijn en hoe goed ze doen in de maatschappij..  daar heb ik moeite mee, mede omdat ik denk het gaat niet om wat jij hebt gedaan maar hoe het uitpakt.. kortom het was een boeiende on line ervaring terwijl ik intussen veel dingen kon doen die al een tijdje waren blijven liggen.. heel lekker.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten