dinsdag 29 maart 2022

hmm het moet geen gewoonte gaan worden

 

Verdorie had ik me zo voorgenomen om uit te slapen. en wie is klaar wakker om 6.15. juist ik zei de gek.. en balen, balen, balen... Wakker met een snotneus en keelpijn.. maar de testen zeggen niets aan de hand.. en ik besef me.. juist het hooikoortsseizoen is weer open.. gisteren lekker buiten gelopen op het Westerborkpad.. tussen de hazelaar en de katjes bomen, die uitkomen en die ook al bijna rijp zijn door dit prachtige weer.. gevolg.. juist hooikoorts..  ik wist het.. maar ja voor de zekerheid wel testen.

Maar gelukkig geen corona, dus kon ik toch naar de cross xxl

Aansluitend neem ik tegenwoordig even een zonnebank ongeveer 15 minuten, maar aangezien ze nu nieuwe lampen hebben is in eerst instantie 10 wel weer even goed, dan de volgende keer 11 en zo opbouwen.. in de hoop dat de lampen langzaam maar zeker gaan vervagen en niet meer zo erg branden.

We begonnen de les met

foamrollen, 10 minuten stretchen en doorbloeden, ik merk dat het wel goed is maar ik ben op een gegeven moment het wel zat.. weer dat gedoe. maar nogmaals het is goed voor je dus doe je het.

Daarna kregen we weer het bekende rondje met het opwarmen van de schouders. 

3 oefeningen, eerst met een gewicht beide armen spreiden onder de schouders, dan beide armen naar voren  en tot slot de fly, dus voorover staan en je armen weer naar links en rechts..  3x 15

 

Daarna gingen we aan de slag met Find 1 RM deadrow ( een combi van een deadlift en een row.. best wel een nadenk oefening.... gelukkig kon ik samen met vriend Marco wat het alweer veel gezelliger maakt om deze oefening te doen, ook omdat Marco goede aanwijzingen geeft tijdens de oefeningen. Ben er niet altijd blij mee op dat moment, maar ik weet dat hij het goed bedoelt en het is ook goed.. tenslotte moet ik geen blessures oplopen)

Daarna gingen we aan de slag met 

een 12 min amrap.

bestaande uit

juist de burpees

de push up met hand release 

de plank 

alles 1 minuut, dus in totaal per oefening 4 rondes en dat ging best snel al was het wel slopend

Tenslotte mochten we weer in de partner wod, daar hou ik zo van

Ergens was hij erg eenvoudig ( you go, i go) dus we werkten om de beurt en moesten samen 30 rondjes maken. dus dat is kat in het bakkie voor mij en Marco, we gingen als een razende

4 wallball

3 box jumps

2 burpees

1HEAVY Clean ( Barbell) 


Hierna was de tijd al op al lang er nog een behoorlijke wod te wachten

teamwod

75 jumps over barbell zijwaarts

50 push  press

100 Goblet squats

50 box jumps

75 squat cleans..

wat en hoe deze gedaan moest worden vraag ik me af maar ik denk dat we met een team gingen werken en dat we dus dat moesten verdelen onderling.. 

anders hoef je niet samen te werken.

het was weer een energie vretende maar ook gevende ochtend en best wel lekker ergens..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten