zondag 6 maart 2022

Ballentent

 

Omdat Elsbeth er vandaag niet was mocht Marco de les weer geven, de lessen van Marco staan vaak vol lol en ook keihard werken.

Dus toen ik de zaal binnenkwam lag het vol met ballen en een touw en wat platte pionnen, ook wel shutels genoemd. maar goed. ik kijk en verwonder me.. verbaas me niet want ik ken Marco dat gaat weer iets worden waar we niet op rekenen..

Dat klopt, de warming up bestond uit twee teams elk in hun eigen vak, en de opdracht was om er voor te zorgen dat jouw vak de minste ballen had na 10 seconden.. dus dat was hard werken.. de eerste keer verloren we dan ook, dus wij moesten 10 squats doen. totdat Yvon met het slimme idee kwam om vooral de kleine ballen te verzamelen en dan op het laatst ze in het andere vak te gooien, dus dat gingen we doen. dus we wonnen, kon de andere kant 15 burpees doen..  maar ja ze hadden nu onze truc gezien en ook de kleine ballen dus tja wij waren weer de sjaak.. wij weer 15 burpees. maar lol dat we hadden met elkaar, heerlijk., het is toch wel lol en feest samen.. 

Daarna kregen we de opdracht om in 2 tallen te werken.

de opdracht was in totaal 100 x

eerst met een kb schouder press met links en daarna met rechts. dit dus in totaal 50x per persoon, ik was gelukkig met Niels en die is snel en handig. dus dat gaat lekker, al waren we wel het laatste klaar, we hadden samen behoorlijk wat bij te praten, de ander stond met een gewicht voor zich op schouderhoogte met gestrekte armen. dus dat was heftig we begonnen dapper met 16 kilo, werd al snel 12 en uiteindelijk 5 wat al pittig was.


daarna moesten we met twee armen een kb omhoog doen ook 50 keer per persoon, daarna zittend dezelfde oefening nog een keer doen ook weer 50 keer en als je zit is het tig keer lastiger.. 

maar we hebben het gehaald

daarna kwam er een korte intermetso

We kregen het liedje Jump te horen en moesten squaten tenzij er werd gezegd jump dan moesten we springen.. wat een aanslag op mijn conditie vreselijk.. dacht dat ik toch aardig wat conditie had maar echt niet.

daarna kregen we de volgende opdracht in 2 tallen,

100x deadlift

100x snatch

100x around the world

dat is je kettle bell rond je heupen draaien.. 

100 x Halo dat is een kb rond je hoofd draaien

als leuke intermetso kregen we het nummer one more time ( de 12"versie volgens mij)

we moesten dan de kb swing doen en als one more time werd gezongen dan moesten we een halve truster doen ( besef even dat onze schouders al behoorlijk naar de kloten waren door de vorige oefeningen)

die one more time kwam maar niet. voor mijn gevoel het was volgens mij wel 100x nog een keer. mijn hemel zelfs mijn sport maatje Ingrid, die altijd vol energie zit, had er moeite mee, die stopte tussen door. dus ik hield het vol gelukkig.

Daarna kregen we het oud Hollandse sportspel.. KB sjouwen

Er werden twee teams gemaakt en we moesten met een groep, eerst iedereen individueel 15 kb van verschillende gewichten van de ene kant van de zaal naar de andere kant van de zaal brengen, en als je de laatste was dan moest je 5 push ups maken.. 

daarna moesten we als groep dat doen.

Terwijl de een van de groep liep., stond de ander in een squat hold, hoge plank, lage plank, lunge links, lunge rechts.

kortom het was een afwisselende les waarvan ik morgen denk ik spijt heb. en heel veel spierpijn heb in mijn schouders.. maar we zullen het overleven... dat komt vast goed


Geen opmerkingen:

Een reactie posten