dinsdag 22 februari 2022

kb marteling

 

Maandagavond had ik een kb training, waarbij we eerst als groep Frank voorzien hadden van twee bonnen wegens zijn verjaardag maar ook omdat hij in de lockdown toch ook de zondag ons trainingen kwam geven wat we dus erg waardeerden.

De training bestond eerst uit een traditionele warming up,  eerst kniehef, daarna hakken billen, dan squats, daarna lunges, push up armen draaien naar voren en naar achteren, daarna kon de les beginnen

We begonnen met een kb in onze armen met een airsquat 30x, daarna 1 minuut zonder kb de squat, om vervolgens de variatie te krijgen met de kb  voor ons en dan de sumo squat 30x, daarna weer 1 minuut de squat en als laatste de smalle kb squat 30x, daarna kregen we weer 1 minuut de squat.  Kortom de benen waren getraind, waarom we alles 30 x moesten doen is mij nog steeds een raadsel want hij werd toch echt 29 jaar oud.

Daarna met de kb swing, 30 kb swing Russian, 1 minuut lunges, daarna kb swing American, ( alsof Amerika niet met Rusland aan het ruzie maken  de Oekraïne) 1 minuut lunges, daarna singelarm kb swing, en weer 1 minuut lunges, dus we pakten alles goed aan om eerlijk te zijn, we hebben de benen en armen en core behoorlijk getraind

Er kwam en klein stukje buik,  45 seconden, hoge plank, daarna 45 seconden lage plank en weer terug in de hoge plank 45 seconden en dit allemaal zonder met onze knieeen de vloer te raken.. het was pittig.

Daarna moesten we de site plank links en rechts doen met een kb boven ons hoofd, en 1 been bewegen, dus intrekken en weer strekken.. Inmiddels ben ik er  na vele pogingen achter dat dit niet mijn ding is.. dit kan ik dus niet, dit gaat behoorlijk mis. maar goed ook dat overleef je

Uiteindelijk kwam de doodssteek, moesten we in 2 tallen en dan met 1 been op het podium gaan staan, en dan steeds omhoog op 1 been staan op het podium en daarna weer terug met het andere been op de vloer en dat 15x per been, wat een hel, ik kreeg kramp in mijn billen.. maar goed dat loop je er snel genoeg uit.

Daarna met 1 been, met je tenen op het podium, je rug naar het podium, en dan door het voorste been heen zakken, zodat je met je knie de vloer raakt, dus dat was een oefening die nog beroerder was dan de vorige keer. maar goed dat overleven we wel.. wel hebben we dan vreselijk veel lol en moeten ook erg lachen met elkaar.

Tot slot gingen we nog wat buik doen, eerst legraisers, daarna crunch, en als slot de russian twist.. kortom een gevarieerde training waarbij ik wederom  mijzelf en de onmogelijkheden en mogelijkheden van mijn lijf heb onderzocht. en ik blijk toch meer te kunnen dan ik dacht.. zoals zo vaak.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten