woensdag 16 februari 2022

en toen was er rust...

 

Als je al een hele week niet echt fit bent, je merkt dat je niet zo lekker in je vel zit en dat je vooral moe bent. weet je dat het weer eens tijd is voor 2 dingen.. 

Zeker als je beseft dat je verkouden begint te worden en nu met die Kromme oma in het land die ook nog haar jongere zusje aan ons komt voorstellen,  besloot ik vrijdagavond om maar eens mij te laten testen op het welbekende virus. De zelftesten gaven aan dat alle negatief was, maar toch, wetende dat die kromme oma in je keel begint, levert een zelftest ook niet altijd de juiste informatie op, kortom .. een afspraak gemaakt, wel in mijn achterhoofd houdende dat het waarschijnlijk gewoon verkouden is en niets anders maar toch.. 

Dus zaterdagochtend naar de teststraat waar ik een bijna lege ruimte aantrof, waar weinig mensen waren, en ik dus zelfs voordat ik eigenlijk mocht laten testen al aan de beurt was.

Wat is er veel veranderd in zon korte tijd, je krijgt nu een bekertje mee met daarin een buisje waarin de testvloeistof zit, die je dus niet mag aanraken, maar het bekertje wel gelukkig. Daarna moet je in een rijtje gaan staan en word je binnen geroepen,. heel snel en efficiënt was het ..

Tot mijn grote verbazing was het stokje in de keel, even aanstippen en klaar, zo ook in de neus. even aanstippen en klaar..  verbazend snel..  ik herinner me dat ik bij de vorige keren bijna kokhalzend uit de teststraat kwam van dat stokje in mijn keel, en het gevoel had dat mijn hersenen eruit waren geprikt met het stokje in mijn neus, nu was het liefdevoller en sneller..  kortom waar ik vaak tegenop zag en zie is nu dus niet meer aan de orde. het is gewoon goed te doen.

Daarna komt natuurlijk het lange wachten, je moet thuis blijven, waarvan ik meestal baal, maar nu dacht ik, okey grijp je kans, dus ik heb de rest van de zaterdag besteed aan de limesbundel om die klaar te maken en, ook omdat ik toch wel moe ben, veel geslapen, lekker voor de tv gezeten zaterdagavond.

Zondag nog geen uitslag en dus besloot ik maar om dan maar een in en uit bed dag te doen. en wat is dat heerlijk, gewoon in je bed er alleen uit voor een plas, voor een hapje en klaar. ideaal wat is dat genieten en wat heb ik dat gemist.. 

De zondag vloog om, helaas kreeg ik pas laat in de avond de uitslag maar zoals ik al dacht negatief, het is dus een heftige verkoudheid, wat ook niet gek is, als je bedenkt dat ik toch een paar keer behoorlijk door de regen ben gelopen..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten