zaterdag 26 februari 2022

dat heet niet nadenken..

 

Ja hoor, al weken bedacht, alles geregeld, incluis de belangrijke bezoekjes aan musea etc, helemaal zin in.. we waren er klaar voor..  totdat.. juist.. ineens tot mij doordrong dat het in die week Carnaval is.. en we kwamen er te laat achter om nog gratis te annuleren.. dus we baalden even, omdat je je niet in dit feestgewoel wil onderdompelen, sterker nog. je wilt eigenlijk juist uit dit soort grote groepen mensen blijven omdat het virus dat ons naast de oorlog in Oekraïne heel erg bezig houd, okey je word er minder ziek van.. maar toch wat zou ik het fijn vinden dat ik 1 van de weinige Nederlanders blijk te zijn die dit virus niet heeft ontmoet, net als mijn moeder, dat zou een eer zijn voor de genen van de familie.. al denk ik heel vaak, ik moet het al gehad hebben, want als ik gewoon kijk naar mijn werk, de plekken waar ik allemaal geweest ben.. kan het haast niet of ik moet al een snifje  hebben opgepakt ergens. maar vooralsnog alle testen zowel de zelftest als de testen van de GGD zijn nog steeds negatief. dus ik prijs me gelukkig en hoop dat het zo blijft.. 

Maar goed, niet nagedacht dus, we zitten in de week van feestvierende mensen, en we zullen het er mee moeten doen.

Dat neemt niet weg dat de pret daardoor minder zal zijn, we zullen vreselijk genieten met elkaar en lol hebben dat weet ik wel zeker, en vast ook prachtige dingen zien, en waarschijnlijk zien we voor het eerst in ons leven een aantal laveloze mensen liggen op straat verkleed als clown, als boer, als weet ik veel wat en dat heeft dan ook wel weer stijl en het levert prachtige plaatjes op als herinnering en ook voor de flarden die ik schrijf.. dus wie weet is het wel een geluk bij een ongeluk,. we zullen het zien.

Maar nu komt de voorpret, inpakken van de spullen die ik nodig heb, heerlijk rustig over nadenken, geen gekken dingen doen gewoon dat wat nodig is inpakken en wat ik vergeten ben, zo denk ik tegenwoordig vaker, dan koop ik het wel, tenslotte is het overal wel te koop als je iets vergeten bent dus dat zal geen probleem zijn voor mij.

Kortom nu de eerste schrik even weg is van o jee, we gaan naar Carnavalvierende Limburg is het toch leuk... zal maar een feestneus meenemen en een pruik. en mijn boerenkiel. of zo..

of gewoon mijn goede humeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten