zondag 20 februari 2022

Cross my fingers ( de Cross xxl)

 

Vandaag moest ik naar de cross van mezelf, ik had gisteren niet gewandeld, dus ik zou niet aan mijn beweging komen, daar komt bij afgelopen week, wegens de vermoeidheid en de stormen maar veel met de auto gegaan, de komende week zal dat ook het geval zijn omdat het lange dagen gaan worden, zoals meestal bij ons op school net voor de vakantie krijgen we de klap moet er ineens heel veel gebeuren.

 Dus de wekker ging en ik kon mezelf wel voor de kop slaan dat ik gisteren niet had gewandeld maar wist ook dat het niet anders kon, kortom het was goed, ik ging er voor

Bij binnenkomst was er naast Elsbeth, Levi , die stage bij FNC Alphen liep en die na deze week in vaste dienst kwam, wat natuurlijk voor hem erg leuk is.
We kregen de opdracht om ons eerst los te maken en de doorbloeding extra goed te maken met de foamrol.. erg lekker maar oh wat voelde ik sommige spieren die toch wel erg veel behoefte hadden aan doorbloedingen..
Daarna moesten we onze schouders opwarmen met 3x 15x  shoulder w.up
side, front en fly, dat zegt menig mens niets maar dat betekend dat je met 5 kilo in elke arm, eerst heel langzaam je  armen naar voren doet met het gewicht, daarna naar de zij kant en dan ga je voorovergebogen staan en doe je het gewicht weer naar de zijkant zodat je zowel de spieren aan de voorkant, zijkant en schouders warm draait..

daarna begonnen we met floorpresses
20,18 tot 1 en dan net zo vaak met 1 aan de slag tot je niet verder kan
eerst met een lege stang en dan steeds verder opbouwen met gewichten
om zo op je totaal te komen.

Daarna kwam de partner WOD
dus ik ging natuurlijk met Marco zoals altijd wat altijd naast gezellig, lachen en hard werken is.
We moesten terwijl de ene werkte zelf een statische oefening doen,
bijv. wallsit, planken op 3 verschillende manieren, statische squat etc. kortom stil zitten etc, 
 de oefeningen die we moesten doen, 15 keer steeds, daarna wisselen en dat 3 rondes.
 3 x floorpresses
3x15 lunges links en rechts
3x15 goblet squats
3x15 dips
3x15 box jumps
3x15 push ups
3x15 bicerps curls
3x15 kb swing
3x15 splitsquats
3x15 back squats
3x15 dead lift
3x15 burpees
 
aan het einde kregen we nog een paar buikspieroefeningen
3x15
bird dog
glute bridje
clamshell
3x30 sec, plank
side plank links
side plank rechts
 
Zoals altijd was het weer erg fijn met mijn partner in crime en hebben we hard gewerkt, we zijn tot aan de kb swing gekomen.
Achteraf besef ik me altijd dat ik het vreselijk mis als ik er ben geweest, dat is zo gek, de groep is leuk, de trainingen leuk en vooral de duo wods erg geslaagd vind ik, en buiten vind ik altijd ook veel lekkerder ben gek op dat rennen, waarvan ik me nu ineens besef dat ik dat toch maar weer moet op pakken,
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten