vrijdag 27 december 2019

tweedekerstdagtraditie

het is tweede kerstdag.. eerst was ik nog even sporten, even alle suikers van gisteren uit mijn lijf, mijn hemel wat een hoop suiker heb ik binnen gekregen.. ik stuiterde, zelfs mijn handen trilden. maar goed.. het is iet anders. soms lopen dingen anders dan je zou willen.. maar het gebeurt. Het sporten was dan ook heerlijk. ik heb meteen veel uitgezweet en meteen het overtollige weggewerkt.... heerlijk.

Daarna opweg naar Heleen, haar ophalen ,daarna naar Lisette die ook mee ging, samen onderweg naar de Zwarte markt.. traditiegetrouw, hoe dan ook, zijn we zo slim om te verdwalen op de heenweg.. we missen altijd de afslag die we moeten hebben, waarom geen idee, maar we doen het..

Kortom..we zijn er aan gewend.. maar dit keer was het helemaal erg. we misten nog een afslag.. dus wij lachen, met meteen de opmerking dat komt doordat jij ook mee bent Lisette,. de toon was gezet. en we genoten.. heerlijk

De zwarte markt was een succes zoals altijd. Heleen sloeg grof in van onderbroeken tot aan tandpasta.. een colbert etc.. die ging helemaal los.. Ik was wat minder ik had 3 keer mijn geurtje incluis een afterschave balsem..  voor een prachtige prijs. een mooi beeldje voor in mijn kast, zodat er weer een Boedha uit kon. Lisette had ook een prachtig beeldje, met daarnaast twee mooie kaarten om te gebruiken.. voor overdenkingen..
Natuurlijk hebben we nog heerlijk een bak patat gegeten, dat hoort er tenslotte helemaal bij voor ons.. dus dat ook maar meteen gedaan.


De terugweg ging zonder problemen. we reden zo naar huis toe, ideaal, daarna even langs mijn huis, konden de dames mijn bijna affe huis zien. alleen de bank moet nog.. afgelopen dagen voor de kerst mezelf overftroffen de hele studeerkamer is leeg en weer opnieuw ingericht, nu nog spullen verkopen zodat ik meer ruimte krijg.  en de lege planken ook echt leeg blijven en zijn.

Daarna naar het huis van Lisette waar we gingen wokken, dat is altijd een feest met elkaar, heerlijk eten en wat kletsen, ook haar oudste zoon was er dit keer bij met het eten, het was gezellig,wat heeft dat joch een heerlijk humor, heb vreselijk om en met hem gelachen.. Aan het einde had haar jongste zoon een verrassing voor ons, hij had een vier  lagen dikken chocolade taart gemaakt zonder boter.. en die was lekker. maar oh wat vulde dat ding. zeker met een bolletje ijs erbij heerlijk..

Wat een heerlijke en wederom een mooie en gezellige tweede kerst. het is een beetje nu al erin geslopen dat we dat doen met elkaar en het is genieten..

Bij thuiskomst nog even naar mijn boom gekeken en gedacht hij mag eruit..  De kransen van de deur gehaald, tevens de stal ingepakt en naar de schuur gebracht.. en de boom, ach waarom ook niet, de kerst is voorbij, het was inmiddels 0.00 dus hij heeft voor het eerst de kerst echt overleeft, en in volle glorie gebrand.. is ook afgetuigd en deze boom heb ik vriendelijk bedankt voor afgelopen jaren, maar hij verloor al zijn witte blaadjes dus mocht hij gaan rusten in een andere wereld. Hem keurig ingepakt en klaar gezet voor de kringloop.. De nieuwe ligt al in de schuur, die is aangeschaft toen hij in de aanbieding was.. en die mag volgend jaar zijn opwachting maken.

Deze boom waar ik afscheid van heb genomen was de boom die ik had gekocht van de erfenis van mijn vader maar het is goed om het te laten gaan, er zijn genoeg ander herinneringen aan mijn vader die ik koester en die zowel een plek in mijn hart als nu zichtbaar in mijn huis hebben gekregen..  en dat vind ik mooi. het mag er zijn..

Ook dat heeft zijn plek gekregen in het aangepaste huis 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten