woensdag 4 december 2019

8


Zaterdagmiddag ben ik weer mezelf eens overstegen, ik had me voorgenomen om weer te gaan hardlopen, of eigenlijk is het meer joggen, maar toch ik doe het wel redelijk goed
De snelheid laat nog even op zich wachten, maar dat is nu nog niet erg.. het is eerst opbouwen

De eerste twee km loop ik hard, daarna  500 meter wandel ik en dan ga ik weer hard lopen 2 km en zo steeds weer totdat ik bij de 8 ben.. 

Ik had gekozen voor een andere route, wel bij mijn sportschool maar ik wilde graag gewoon wat verder lopen, niet steeds hetzelfde rondje, dat is  niet echt boeiend meer.

Dus ik begon te lopen naar het park waar ik tegenwoordig vaker loop maar besloot al vrij snel wat verder te lopen dan ik normaal doe, dit ook om te wennen en de 10 km moet ik echt in mijn benen krijgen, dat moet lukken, want in maart is de 20 van alphen al, ik ga dan niet voor het hardlopen maar voor de eer dat ik hem heb gedaan de 10 km.

Zoals het nu gaat met het hardlopen maak ik me daar geen zorgen over, al is het koude weer,  geen reden om niet te lopen toch vind ik het lekkerder als de zon op mijn hoofd schijnt en ik wat luchtiger gekleed kan gaan.

Tijdens deze wandeling had ik hele stukken waar ik niemand tegenkwam dus waar ik lekker zingend op de muziek in mijn oren liep mee te zingen. Gelukkig maar dat niemand dat hoort ik heb altijd het beeld voor me uit de Golden Girls waarbij Sophia meezingt met Prince en dat is vals.. 

Onderweg kom je veel lopers tegen en het is leuk je deelt iets dus je groet elkaar, het is naast een heel erg solistische sport ook best wel een sociale sport, men groet elkaar, je maakt geen praatje over het weer of zo maar je word wel gezien, dat vind ik wel heel mooi en ook grappig om te ontdekken omdat ik altijd dacht dat dit een behoorlijk egoïstische sport was maar dat is het dus totaal niet.

Kortom volgende week weer een hardloop sessie richting de 8,5 km en zo opbouwen met de interval steeds korter totdat ik ineens 10 loop en dan oefenen op snelheid. dat is nog een dingetje
de 8,00 heb ik gelopen in 1 uur en 10 minuten en dat moet toch wel sneller volgens mij of zou het meetellen dat het koud was?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten