donderdag 19 december 2019

Party time

Elk jaar verheug ik me erop. om het jaar met feest af te sluiten.
Dit jaar extra, zeker na afgelopen jaar,  waar veel is gebeurt, ik afscheid heb moeten nemen van een aantal dierbare vrienden.. waar ik in de nabeschouwing van het jaar op terug kom etc..
waar ik toch maar even veel lichtvoetiger door het leven ga.. kortom het is tijd om het leven nog meer te vieren dan andere jaren.. nog meer het jaar vierend af te sluiten

Het is tijd de tijd van het jaar waar we dus met de onderbouw en bovenbouw de kerstgala doen. dit is ooit ontstaan omdat het zo leuk is voor deze gasten maar ook voor ons.
Je ziet je collegas in een prachtig pak, mooi aangekleed en vooral anders dan je ze kent op school. Het is feest met elkaar.. ik geniet ervan.

Dit jaar had ik meteen al aangegeven bij mijn maatje op school, waar ik regelmatig mee spar over leerlingen over het hoe en wat, haar te helpen met  het voorbereiden van de kerstmaaltijd voor de collega's. het restaurant op te tuigen, af en toe in een pan te roeren etc.. Kortom ik had twee tussenuren en waarom zou ik dat niet doen als ik de tijd heb.

Dus de avond van te voren had ik al mijn kleding al klaar gelegd voor de avond. mijn dagelijkse plunje aan ook voor over dag en zeker voor het eten etc omdat ik mezelf ken, ik weet gewoon dat als ik in het net ben ik er beslist niet beter uit ga zien.... dan mors ik altijd wat.

Ben begonnen in de keuken om alvast de afwas weg te werken, ik was weer even terug in 1 van de vele baantjes wat ik heb gedaan. de afwas in de keuken.. en dat is leuk om te doen.. Ik geniet ervan het oude werk weer te hervatten.. en merk ik ben nog steeds niet mijn oude vaardigheden kwijt.

Daarna de tafels klaar maken en dekken,  kaarsjes aan en voor ik het wist kwamen de eerste collega's binnen. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig met elkaar. het was genieten en vooral de hechtheid die ontstond tussen de bovenbouw en onderbouwcollega's die verspreid over 3 locaties les geven was meteen weer aan het herstellen. Het is mooi om te zien.

Na het eten, het restaurant weer zo toonbaar mogelijk maken, de afwas zoveel mogelijk gedaan en uitgeruimd, naar mijn lokaal om me om te kleden..

Dit keer had ik gekozen om in het zwart te gaan, even nog geen kerstman, dat komt volgend jaar als we weer op de oude locatie zitten. nu was het teveel gedoe.. 

Ik had besloten om voor het eerst mijn skinny jeans aan te doen naar school.. om eerlijk te zijn echt voor het eerst, heb er jaren over getwijfeld, maar ik zag het bij een vriend van mij van dezelfde leeftijd en dacht het kan best.. het ziet er strak uit. dus waarom zou ik niet mijn -17.5 laten zien nu..  daarbij een zwarte slipjas, een witte vlinderstrik om de boel af te maken maar ook meteen een zwarte coltrui..  witte slobhandschoenen , als hoed had ik mijn hoge hoed meegenomen met daarop kerstlampjes. leven de Action en de verlichting met kerstlampjes met batterijen je kan nu zoveel meer dan anders. dus het is erg leuk ook.. 
Ik had ook mijn zwartwitte slangenleren schoenen meegenomen om aan te doen.. en tevens witte handschoenen.. zodat het plaatje naast sjiek iets creatiefs had. je bent tenslotte drama docent of niet..

Het zag er als een plaatje uit, alleen kwam ik er na de eerste paar meters achter dat het inderdaad deze schoenen waren die pijn doen bij het lopen, bij mijn kleine tenen en dat het geen loop schoenen zijn maar sta schoenen.. kortom. ik baalde enorm maar toch wie mooi wil gaan moet pijn doorstaan is het gezegde dus dat doen we dan ook maar.. we lijden wat af... op de 1 of ander manier..

Bij aankomst bij het feest van de onderbouw keken de leerlingen eerst heel gek naar mij , zijn dit niet gewend maar ineens brak de zon door, zagen ze de humor maar ook dat ik er werk van had gemaakt en kreeg ik de ene na het andere compliment.. dus ik was tevreden, doel geslaagd
Heerlijk zitten te praten met een aantal collega;s die ik bijna niet meer zie, omdat ze op een andere locatie zitten maar het is mooi het lijntje is er nog steeds.

Na een aantal uren te hebben genoten ben ik nog even gaan kijken bij het feest van de bovenbouw.. wederom 8 minuten lopen met schoenen die erg pijnlijk zijn maar het moet maar..

Bij binnenkomst vielen zowel bij leerlingen als bij sommige collega's de mond over van verbazing. maar men vond het ook daar geweldig leuk . Het sfeertje was daar heel anders maar ook erg geslaagd en leuk. ik heb daar ook vreselijk genoten van de leerlingen en het sfeertje. Ze hadden daar de actie plak stikkers met een opmerking en ik kreeg meteen de tekst KING en Cool opgeplakt. wat ik toch een mooi compliment vind.. is toch gaaf.

Het was een prachtige feestavond door zowel het feest in de beide verschillende ruimtes als het feest in mij en  in het dorp waar ik woon.. 

Na genoeg aantal uren ben ik maar naar de auto gestrompeld en door nachtelijk Alphen gereden en dan word je toch blij van al die verlichte ramen en bomen die je ziet.. ik vind dat echt genieten.. 

Het was echt met recht een party dag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten