zondag 29 december 2019

eindejaarst cross xxl


nog wat brak van de avond van te voren,. maar toch vroeg uit bed voor de laatste cross xxl van dit jaar.
Marco verzorgd deze dus dat is wel erg leuk om  er dan te zijn.

Bij binnenkomst had ik voor  de afsluitende borrel de traditionele wafels en rolletjes met slagroom meegenomen.
Zoals bij velen bekend maar voor die het niet weten. je eet een wafel op ouderjaarsdag/avond, omdat het jaar zich ontrolt heeft, je weet alles wat er voor jou op de rol zat of in de rol zat en dat heb je doorstaan. 

De rolletjes eet je op nieuwjaarsdag, die eet je op omdat het nieuwe jaar zich nog moet ontrollen en je nog moet ontdekken wat er voor jou op de rol staat en zit.. dat is mooi vind ik.

Gisteren met Pat een mooi gesprek over wat de hoogtepunten waren dit jaar voor mij, er waren er velen, zie blog van 31 dec.

Maar laat ik bij de les blijven.
We begonnen de les met in twee tallen werken. dit keer ging ik met Jay, de zoon van Rene, die sinds korte tijd ook actief meedoet met ons.  ik vind het leuk dat een leerling van school bij mij in de groep zit

Alles moest 19 minuten omdat, heel simpel het is nu nog 2019.. dus het mag nog was de gedachtegang. |Dus samen de oefening doen maar dan wel ieder voor zich.  19 (x2) sit-up. 19(x2) squat, 19(x2) russian twist, 19 (x2) squat met wallball push en 19(x2) wallball, dus de ball tegen de muur gooien. en opvangen in squat..
Dit 19 minuten, het ging erg lekker samen , we hadden lol en werkten hard.. heerlijk

Daarna kwam en kleine serie van 45 seconden werken en dan 20 sec. rust, eerst planken, daarna crunsch. en de roaw..  dit twee keer, daarna de mountenclaimers. vreselijk dingen, push-up en squat en als slot van deze wod was het opduwen van de kettlebell boven je hoofd

Als toetje kwam de hel om de hoek kijken...  om de minuut 5 boxjumps, daarnaast 10 dips, 10 push ups, 10 squats, 10 explosion wall ball, 10 deadlifts, 10 lunches met de bal boven je hoofd. dit ook weer 19 minuten en dan zoveel mogelijk rondjes doen. dus je doet 5 keer 19 boxjumps.. ideaal.. toch
maar wat een zweet was het

Daarna gingen we met elkaar aan de thee en gluhwein, ik heb daar voor bedankt. Althans voor de gluwein, iedereen had iets meegenomen, de ene had appelbollen, de ander had een taart, ik had natuurlijk mijn traditionele koeken mee..

Het is zoals altijd erg gezellig met elkaar, we vertellen veel, lachen veel en genieten na het sporten van elkaar , van elkaars verhalen en die groep is heerlijk open iedereen kan en mag erbij en we lachen ook heel wat af dat maakt het zo leuk.. 

Zondagochtend opstaan is niet  mijn hobby maar al puur voor de lol en de gezelligheid ga ik al.. het is een groep waar je bij hoort en mag horen.. heerlijk. Zo zijn er nu alweer plannen om met elkaar te gaan lunchen na een training,  tevens een keer met elkaar te gaan trampoline springen .. zo leuk is dit. dat kom je zelden tegen is mijn ervaring. dit is uniek  voor de sportschool waar ik zit.. heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten