zaterdag 16 november 2019

Heinde en Ver

Afgelopen vrijdagavond was het de definitieve afsluiting van lotuskring Poeldijk. om het af te sluiten met iets goeds is er besloten dat we met elkaar als lotusgroep uit eten zouden gaan.Dit gebeurde in een soort sjieke ALL YOU CAN EAT restaurant. Dit klonk me goed in de oren en ik dacht meteen daar ga ik heen. Het is toch een stukje wat je dan voorgoed afsluit, wat je los laat en het laat gaan.

Had met lotusmaatje Marijke afgesproken dat ik haar zou ophalen in Zoetermeer, zodat we samen konden reizen. Haar vinden bij station Oost was zo geregeld, Gelukkig is Marijke wat meer bekend dan ik in Zoetermeer en Delft dus ze kon me zo via allerlei sluip en kruip door weggetjes naar Delft brengen. bij de stads grens moesten we gaan zoeken naar de parkeergarage waar we het beste de auto konden parkeren. Dat was ff een dingetje we hebben ons rot gezocht, niet wetende dat de parkeergarage eigenlijk meteen al aan het begin zit en dat je onder de grond ging via een soort van taluut.. dus we hebben daar gezocht.. Uiteindelijk uit pure ellende maar besloten om de auto te parkeren bij de Phoenix.. gevolg dat we minstens nog een kwartier moesten lopen naar Heinde en Ver, dus het restaurant deed zijn naam eer aan.

Aangekomen bij het restaurant bleek iedereen die zou komen er al te zijn, dus konden we heerlijk met elkaar bijpraten , Het eten was simpel het waren de wat beter verzorgde hapjes, niet te groot maar zelfs voor een vegetariƫr heel veel keus. Je kon bestellen op een briefje en dan kreeg je het hapje dat je had gekozen aangereikt door aardige doch niet altijd goed kunnen lezen personeel. Zo kon het zijn dat je ineens hapjes kreeg van tafel 47 terwijl je op tafel 57 zat, maar ook dat je jouw hapjes naar de naastgelegen tafel zag gaan. Mijn kaaskroketten, mijn geitenkaas uit de oven maar ook mijn plakjes bieten met van alles erop heb ik 3 keer kunnen bestellen . Maar het leuke is dat je dus daar van kan genieten omdat het ook zo zijn charme heeft. en ach je bent uit eten en het is leuk.
De avond vloog dan ook voorbij, maar ergens voelde je ook de gelaten sfeer van dit is echt de laatste keer dat we als groep bij elkaar zijn dit is het dan.

Het was ook goed om het op deze manier met elkaar feestelijk af te sluiten. Aangezien na dit riante etentje toch nog geld overbleef in de pot kregen we allemaal nog een bon van 30 euro, die kwam mooi uit omdat mijn prachtige witte kerstboom aan vervanging toe is. dus deze 30 euro ga ik daar in steken. zodat ik deze kerst met een nieuwe witte kerstboom  het jaar kan afsluiten, althans de kerst dan..  zodat ook voor 2020 zowel het huis als ik er klaar voor zijn..

De terugweg was het lopen na toch teveel eten prima en wel lekker, je ging meteen in de verbrand stand. en dat was ook prima. Daarna ging de terugweg lekker snel.. we waren er namelijk zo.. geen probleem  geen gedoe, het was lekker en snel..

Kortom een mooie afsluitende avond met elkaar en het is goed dat het nu afgesloten is. Een paar lotussen van kring poeldijk zijn nog actief bij diverse verenigingen, maar ook veel zijn nu echt gestopt, ze zijn lotussen soms nog wel maar dan zonder diploma, dat is natuurlijk ook een keus..  en ach die diploma heb je voorlopig niet nodig omdat je die alleen nodig hebt bij een examen van de ehbo. dus de gewone klussen kun je nu gewoon doen. al zou het me niet verbazen dat ooit dit ook gaat veranderen.. De wegen van het Oranje kruis zijn ondoorgrondelijk en onvoorspelbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten