donderdag 28 november 2019

Airbag letsel

Vorige week  woensdag had ik een lotusavond waarbij we airbagletsels bespraken.
De avond begon met een inleiding over wat de gevolgen kunnen zijn van een ongeluk met daarbij de aribag die openknalt.. ik ben geschrokken hiervan.

De airbag zal heus wel zijn functie hebben, dat kan niet anders. maar toch, als je ziet wat er gebeurt in een filmpje dan is het ook nog niet zeker of je wel heel blij mag zijn met deze technologie.

De airbag knalt uit. je gaat eerst naar voren met je hoofd, daarna komt de airbag en je knalt met je hoofd tegen je stoel. een typische whiplash situatie waarbij je dus even beseft hoe kwetsbaar je bent in de auto.
Maar het is niet alleen je nek, maar ook je gezicht, zeker als je een bril draagt, kan een behoorlijke knal krijgen. De poeder die vrijkomt bij de knal is ook nog een dingetje je zit er onder, tel daarbij de verwondingen met oa bloed. dan weet je al dat je een soort van infectie hebt.

Nooit geweten dat je ook nog letsel kan krijgen aan je handen en polsen tot chemische verbrandingen toe. heel heftig vind ik dat.. maar toch alles beter dan met je kop tegen de voorruit met alle gevolgen van dien.

Wel ben ik onder de indruk van de huidige techniek in de auto's waarbij een airbag precies weet wie waar zit en welke airbags uit moeten knallen.... dat vind ik wel heel knap.. je moet ze echter wel open hebben staan het schijnt dat je ze uit kan zetten op de een of andere manier.. maar dat wil ik niet weten, tenslotte zitten ze er niet voor niets in..

Na het theoretische gedeelte moesten we aan de slag, gingen we dus spelen. erg mooie dingen gezien, ook mooi grimewerk. 

inmiddels kom ik er wel achter dat ik bij de juiste groep zit. hier leer ik meer dan ik de afgelopen jaren gedaan heb bij de vorige lotusgroep. hier gaat men echt de diepte in, men is dus goed in wat men doet hier.. en levert kwaliteit. 

Wat een heerlijke nieuwe uitdaging


Geen opmerkingen:

Een reactie posten