woensdag 6 oktober 2021

wensen en grenzen

 

Het was even een jaartje niet.. maar ineens was het er weer wel., door corona vorig jaar, vond dit project helaas geen doorgang, maar dit jaar gaan de eerste klassers op kamp en dus moest er een schaduwprogramma komen voor klas 2. Dit programma heb ik jaren geleden ontwikkeld met mensen van  de GGD, maar helaas zijn mijn contacten die ik destijds had verdwenen en moesten we het anders aanpakken.  we besloten om het in eigen hand te houden en de docenten van het team deze lessen te laten verzorgen.. Een spannende uitdaging voor het team om ook te ontdekken of dit een ander effect geeft dan dat je mensen van buitenaf in de school haalt.

De onderwerpen die we aansnijden zijn, loverboys, seksuele diversiteit, relaties, verslaving, educatieve film, can you fix it,vloggen.

Deze workshops zijn dus de hele dag gegeven, voor volgend jaar hebben we al bedacht dat we het over twee dagen willen doen met daarbij de hulp van First tomato.. een theatergroep uit Utrecht die een prachtig stuk maakt over groepsdruk.

 Deze dag was een pilot om alleen met collega's deze les te draaien en dat was toch wel erg bijzonder ook, en het liep goed. het voordeel is wel dat de collega's weten welke klas ze krijgen maar ook meteen weten  hoe ze een technisch probleem moeten oplossen, wat ook weer erg lekker is en het maakt ook meteen dat dingen snel zijn opgelost.

De leerlingen hebben genoten maar het was wel terecht het zijn geen workshops het is veel zitten en luisteren en dat is veel gedoe voor de leerlingen. dus dat is iets waar ik wat mee moet gaan doen. meer activiteiten in de workshops, dus dat gaan we maar eens aanpakken.

Het is een goed project ben ik van menig, zeker omdat leerlingen hier mee toch geconfronteerd worden met dingen die ze niet gewent zijn. maar ook gedwongen worden om daar kennis van te hebben.. 

 Ik kijk terug op een mooi en goede dag met deze gasten.. heerlijk om dit te mogen gevenGeen opmerkingen:

Een reactie posten