dinsdag 5 oktober 2021

adem in adem uit ( tv serie)


 

 Meestal staan de serie's van Linda voor kwaliteit, soms humor maar ook voor originaliteit, dit keer dus ook weer,  een prachtige nieuwe serie op de tv van haar hand,. maar ondanks dat er grote  namen in mee spelen, had ik nog nooit gehoord van Jelka van Houten, schijnt een hele grote te zijn in de theater en film wereld, het kan zijn dat ze me is ontschoten.. maar in deze serie , geweldig is ze. wat kan die vrouw deze vrouw die ze speelt, de slager , met nogal wat sociaal onhandige dingen, neerzetten, haar intro in de serie is al geweldig,maar ook hoe ze dan staat te dansen op het house warming feestje van de nieuwe buren.. ik vind dit hilarisch. maar zo zitten er veel dingen in de film, maar door haar vertolking van de slager is deze serie geweldig leuk vind ik.. ik geniet ervan met volle teugen..  een aanrader voor mensen die het nog niet bekijken

stukje over de serie:

“Een lach en een lijk”, zo wordt de nieuwe Nederlandse serie Adem in, Adem uit beschreven. In de nieuwe Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt, vertellen hoofdrolspelers Jelka van Houten en Bracha van Doesburgh meer over deze crime-comedy. “Zoiets als deze serie is in Nederland niet eerder gemaakt”.

Duistere kanten

Jelka van Houten speelt Jolanda, een biologische slager die op het platteland woont en opeens nieuwe buren krijgt: lifecoach Kim (Bracha van Doesburgh) en haar man Sven (Waldemar Torenstra). Er ontstaat een onwaarschijnlijk vriendschap tussen de twee dames, maar Jolanda heeft wel wat te verbergen… Gevraagd naar haar eigen duistere kanten, vertelt Jelka, die vorig jaar moeder werd van dochtertje Bonnie, dat ze er nogal wat heeft. Zoals het loslaten van dingen en emoties verkeerd inschatten. “Ik blijf altijd op mijn hoede en op zoek naar het volgende probleem.” Vinden wij eerlijk gezegd nog best meevallen, Jelka!

Worstelende lifecoach

Bracha speelt Kim, een lifecoach met een zeer succesvol zelfhulpboek, maar in haar privéleven heeft ze… niet alles op orde. Zo gaat haar man vreemd en zijn ze naar the middle of nowhere verhuisd om hun huwelijk nog een kans te geven. “Sommige scènes waren grappig geschreven, maar ik heb er heel erg voor gewaakt om het beroep van coach belachelijk te maken”, vertelt Bracha. Zelf heeft ze ook nog wel een paar puntjes waar aan gewerkt kan worden: “Ik kan moeilijk rust nemen, ben altijd maar op zoek naar iets nieuws, het avontuur.”

Nederlandse Fargo

Volgens de dames is Adem in, Adem uit niet echt in een hokje te stoppen. De situaties zijn soms grappig, maar over het algemeen net wat donkerder. “Ik zeg niet dat de serie hetzelfde is als Fargo, maar in die richting mochten we wel een beetje denken.” Aangezien onlangs bekend werd dat die serie na vijf seizoenen stopt, hebben we met Adem in, Adem uit misschien wel een waardige Nederlandse opvolger te pakken!

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten