zaterdag 9 oktober 2021

amsterdam met de mannen

 

Op stap met de mannen is altijd naast gezellig ook een soort van uitdaging.. hoe verloopt de dag... we plannen iets en voor we het weten gebeurt er van alles en zitten we op plekken waar we niet van hadden gedacht dat we daar terecht zouden komen... ideaal

Dit keer kreeg ik op woensdagavond een schokkende bericht.. of ik een ov chipkaart had, dan konden we fietsen door Amsterdam omdat de locaties nogal uit elkaar lagen..  God zij dank ik heb geen chipkaart van de ns, dus ik dacht hier kom ik onderuit.. Maar nee leer mij die mannen kennen, die hebben al meteen een oplossing.. juist... dat maakt niet uit moet je even een fiets boeken.. tja hoe dan ?  Meteen kwam de volgende oplossing..  met een linkje, die ik gelukkig niet goed begreep, ik heb van alles gedaan maar kon geen fiets  boeken voor zaterdag.. ik blij

De uitdaging was dit keer dus niet hoe de dag verliep maar  hoe ik onder de fiets uit zou komen.. Zie het voor je ik op een fiets... hij die nooit fietst.. en die dan ineens door Amsterdam moet rijden met trams, veel verkeer, veel mensen en ook nog met auto's en dan die gene die door alles word afgeleid en dus er nooit helemaal bij is met zijn hoofd.. leve de fietsverafschuwer...

Het begon al goed, de bus die ik moest hebben ging dus niet meteen gevolg wachten en wachten, totdat ik dus eindelijk richting Amsterdam kon gaan. Veel te laat op Schiphol, maar gelukkig ging mijn trein al vrij snel zodat ik toch op tijd in Amsterdam was. 

Daar wachten op de mannen en die waren er iets later.. helaas moest ik er nu aan geloven. We gingen echt op de fiets, ergens hoopte ik dat het een grapje zou zijn maar nee dus. Het was bittere Ernst ik moest en zou op een fiets. 

Nu kan ik er lang over doorgaan want ik hou niet van fietsen maar moet er ooit toch aan geloven dus dan nu maar de tanden op elkaar verstand op nul en blik op oneindig en gaan. 

De drukte was enorm dat is op zeker je moet ogen voor achter zij omhoog etc hebben maar ik heb het overleefd. 

We gingen eerst naar een bar waar Rick vlakbij op school zit. Deze zit vlak bij de Waterlooplein markt. Dus leuk om te kijken en te zitten. Hier heb ik vaker gezeten een mooie plek met een goed uitzicht.  We waren getuige van een boze assertief opgeleide mevrouw. Een ober sprak haar aan met mevrouw. Dat vond ze te agressief dus daar diende ze hem over von repliek. Erg gênant… omdat ze maar door ging en feedback wilde geven.. terwijl ze haar klosje wol aan het opdraaien was…. Heel dun draad.. dus ik begreep haar wel van dat soort priegel breiwerk wordt hè chagrijnig en verbitterd, denk dat ze gescheiden is… toen we vertrokken heb ik me ingehouden om niet Dag MEVROUW!!! Te zeggen .. ik heb soms mijn zwakheden blijkt wel. Maar goed wij naar de nieuwe kerk, waar een prachtige tentoonstelling was over modeontwerpers en hun band net Amsterdam, een prachtig tijdsbeeld van de mode die ik aanraad om te gaan kijken. 

Hierna zijn we op de fiets vertrokken naar het het restaurant Betty’s ,een vegetarisch restaurant ver buiten het centrum maar heerlijk eten. Maar eerst hebben we ons nog even laten verwennen bij de Kale met kaasstengels en drankjes. 

Daarna weer op dat ding dat totaal detoneert met mijn kleding en mijn koele verschijning. Naar het Restaurant. Dit restaurant serveert standaard een drie gangen menu vegetarisch van wereldgerechtjes. Voor slechts 35 euro per persoon. En het is een soort van huiskamer restaurant, maar gezellig en lekker. Ik ga niet uitweiden over de gerechtjes maar op alleen de soep na was alles heerlijk. 

Nadat we aan het einde nog een kop thee hebben gedronken  zijn we op dat ding op wielen naar het station gegaan. 

Daar zaten we in dezelfde trein, alleen ik zat tweede klas, ik begeef me graag onder het volk, Chris en Rick zaten eerste klas…. En terecht zij moesten een stuk verder dan ik met de trein.

Terugkijkend op een prachtige dag, was ik om 23.30 weer in mijn zalige huis 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten