donderdag 7 oktober 2021

ckv dag

Vandaag was het eindelijk zover, de ckv dag die we al twee jaar probeerden te organiseren voor de leerlingen van klas 3. Helaas kon het vorig jaar niet doorgaan wegens corona. met als gevolg dat we  andere opdrachten moesten geven.

Dit jaar kon het echt doorgaan, na veelvuldig overleg met Park Villa had ik samen samen met vriend en collega Peter, het programma rond.

Het programma bestond uit:
per klas een film en een workshop
de film zou een shortfilm worden die Park Villa speciaal voor ons ging inkopen, de workshops bestonden uit:
tiktokdansjes
Tableu vivant
grimeren
en 2d film

We hadden er voor gekozen om de workshops te laten geven in klassenverband, de leerlingen mochten niet zelf kiezen, dit omdat dit heel veel organisatie zou vragen en dus extra lastig is.  
 
De film die was gekozen bestonden uit een aantal shortfilms, met animaties. Deze filmpjes zaten vol geweld en voor onze leerlingen en ook collega's totaal onbegrijpelijk. kortom hierin was door de persoon die deze film had ingekocht wel een klein foutje gemaakt vond ik.
 
De workshop grimeren, had als opdracht dat ze wonden mochten maken in kader van halloween,  de leerlingen, vonden dit tegen alle verwachtingen in de mooiste workshop. ze genoten echt van dit werk om dit te mogen doen., er werd dan ook driftig diverse foto's rondgestuurd.
 
 De tiktokdansjes was ook een groot succes, waarbij je eigenlijk alleen maar aan meisjes denkt die dit leuk zouden vinden, bestond de eerste workshop alleen maar uit jongens.. en die vonden het toch leuk, het was denk ik ook al mooi omdat er een man was die deze workshop verzorgde. en je zag de leerlingen stralen omdat ze toch over hun grenzen gingen en prachtige dingen maakten.

De opdracht van het Tableua vivant viel wat tegen, dit kwam met namen door het feit dat de vrouw die dit gaf, niet zo heel veel zin er in had, en een opdracht gaf die ik al had gegeven in klas 1 tijdens de lockdown. het namaken van een schilderij.. dit was een leuke opdracht, daar niet van, maar de leerlingen kenden dit al. Toen ik dit ook tegen haar zei, kreeg ik het snibbige antwoord.. DAt had je even moeten zeggen van te voren. Waarop ik heel netjes zei... Maar als jullie van te voren niet vertellen wat de inhoud is van jullie workshops dan kan je ook niet verwachten dat we dat kunnen delen.. Dus de fout ligt geheel bij jullie in dit geval...  Heb me dus niet geliefd gemaakt dat blijkt wel.

het maken van een 2d filmpje was ook erg leuk, de leerlingen gingen aan de slag met creatief materiaal en moesten zo een filmpje maken, door middel van foto's, ik heb dit keer wijselijk mijn mond gehouden omdat ik dit ook vaak door mijn leerlingen laat doen. ... namelijk stopmotion filmpjes maken.. dus ik heb gezegd dat ik dit een prima en mooie opdracht vind.. maar na mijn ervaring met de bovengenoemde dame heb ik dus gezwegen. maar de resultaten van mijn leerlingen waren weer perfect
 
Om 16.00 konden we het gebouw verlaten en konden we naar huis na een mooie en zeer leuke middag met creatief bezig zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten