maandag 11 oktober 2021

hoe dat zo....

 

Ineens plopt de vraag op... Hoe dat zo...

Afgelopen zaterdag was ik met vrienden Rick en Chris in Amsterdam aan het eten bij Betsy. bij binnenkomst werd onze qr code gescand en bleek dat we door mochten lopen en mochten zitten te eten maar. hoe het nou zit dat als iemand in een kroeg werkzaam is, en zich niet heeft laten vaccineren.. wat dan.. dat weten we als klanten niet.

Wij moeten ons allemaal laten zien dat we gevaccineerd zijn of getest, maar hoe zit het nu met de medewerkers in de horeca.. die kunnen dus ook corona hebben, en wij weten dat niet.. dus we zouden nog besmet kunnen raken door mensen die werkzaam zijn in de horeca die zich bewust niet hebben vaccineren..

Ik vraag me dat zo af, mede omdat ik bedacht, dus eigenlijk is het systeem zo lek als een mandje. Natuurlijk ben ik van menig dat het ieders keus is om je wel of niet te laten vaccineren. daar hoor je mij niet over.. maar wel over dat je de gevolgen van je keuze niet accepteert dat raakt me dan.

Iedereen heeft het recht op ja of nee tegen een vaccinatie, maar het is ook zo dat het gek is je dan ook de  gevolgen moet dragen en dat is voor velen nogal lastig.. de opmerking het word ons opgedrongen.. klopt niet. het is relevant aan de keuze die je hebt gemaakt, als jij de keus maakt om ergens iets kapot te maken en je word opgepakt, is dat het gevolg van jouw keuze om dus iets te slopen. 

Is het zo dat jij bijvoorbeeld besluit om niet mee te doen aan de postcodeloterij en ineens valt deze in jouw straat. is dat een gevolg van jouw keuze dan kan je ook niet gaan zeggen.. ik heb nu recht op hetzelfde als die mensen die die prijs hebben gewonnen. 

Natuurlijk begrijp ik dat het in de horeca nu hommeles is., want ja er is weinig personeel door de lockdown, veel  mensen die werkzaam in de horeca waren hebben of elders een baan of zijn vertrokken, studenten zijn druk met hun studie hebben niet meer echt tijd om te werken.. en ja dan ben je blij met iedereen die bij je wil komen werken.. maar toch hoe belangrijk is dan de veiligheid van je gasten die komen..  kortom daarin is voor mij nog veel onduidelijk want ergens mag ik er vanuit gaan dat als ik in een kroeg, restaurant kom het personeel ook is gevaccineerd of zijn getest. en dat het veilig is.. maar of dat zo is. zou  je als klant kunnen vragen om een bewijs van vaccinatie?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten