vrijdag 24 september 2021

Mailtjes terreur

 


Het is eigenlijk al het nieuwe shoppen, je kijkt on line, ziet iets leuks en besteld het.. je krijgt een mailtje met de bevestiging dat je iets besteld hebt, dan krijg je nog een mailtje dat het bezorgd gaat worden,....  en de hele boel is klaar.. je hebt wat je wilt, stuurt het wel of niet terug en je kan verder met je leven en je mailboxje is weer leeg.

Dit dacht ik ongeveer aan het begin van de lockdown, toen werkte het nog zo, maar nu.. het is bijna een vloek als je wat besteld.. 

Je krijgt eerst een bevestigingsmail, en dezelfde dag nog een mail met je factuur, dan ook nog een mailtje dat het in behandeling is genomen....  dat zijn er 3 op 1 dag...  dan komt er een mailtje dat wat je besteld hebt is ingepakt, dat het naar de bezorger is gebracht.  kortom weer twee mailtjes.. en als je dan het geluk hebt dat de bezorger DHL of de Post is, dan komt het volgende..  de afzender zwijgt even, maar dan krijg je mail van de bezorger, dat ze het pakje hebben ontvangen, later een mailtje dat ze het gaan bezorgen, dan een mailtje dat het aan zal komen op welke dag en welk tijdstip, en dan nog een mailtje dat het tijdstip is veranderd..  uiteindelijk heb je het pakketje binnen.. en als klap op de vuurpijl stuurt de bezorger ook nog een mailtje dat het pakketje is bezorgd. ( let op al 10 mailtjes in totaal) en als je dan tevreden bent denk je dat je er vanaf bent.. maar nee dan gaat de afzender nog een keer los..  We begrepen dat het pakketje is bezorgd bij u.. we hopen dat u tevreden bent, ( als je geluk hebt is er tussendoor nog geen mailtje gekomen met dat de afzender het gaat bezorgen de volgende dag, dus die neem ik even niet mee in dit rijtje)  we zitten op 11. dus je verwijderd keurig alle mails voor dat een ding. en dan komt het.. of je een tevredenheidsonderzoek  wilt invullen voor ze...  dat weiger ik altijd, maar geloof dat ik dat beter in de toekomst wel kan doen..  want het is een plaag ze blijven sturen totdat je het hebt ingevuld.. het lijkt soms wel spam...  Kortom je krijgt 12 mailtjes, en soms zelfs meer, per besteld artikel.. .

Maar oh als je besluit het bestelde terug te sturen. dan krijg je ongeveer hetzelfde als hierboven maar dan omgekeerd. ben je in totaal 22 mailtjes veder.. voordat alles is afgerond.. en misschien komt er nog een mailtje met het bericht dat ze je terug betaald hebben.

Ik merk dat ik daardoor het bestellen on line, hoe gemakkelijk ook, een beetje zat begin te worden, het is een plaag aan mailtjes die je krijgt.. ze blijven maar sturen..  het zal wel het nieuwe shoppen zijn, maar het laat me ergeren.. stuur het op en klaar maar niet zoveel mail die volgens mij gewoon er zijn om het te goed te doen..... 

Eigenlijk is het mijn idee om maar terug te gaan naar hoe het was..  bestellen, opsturen ontvangen klaar. en niet met zoveel zorg het doen dat je je gaat ergeren hieraan...

you got mail.. nog doe maar niet zoveel


Geen opmerkingen:

Een reactie posten