zondag 19 september 2021

kon het niet laten


 Niets is fijner dan opstaan en ontdekken dat de keelpijn weg is, dat je je goed voelt en dat je weet dat je toch de dag ervoor de juiste keuzes hebt gemaakt met  goed eten, met de wondermiddeltjes die je nog kent uit de theaterwereld.. dat inderdaad de superol poeder nog steeds werkt, en dat je met wat zuigtabletten en de keelspray het onder controle hebt.. dus je kan sporten..

Tuurlijk heb ik nog even liggen twijfelen of ik wel of niet zou gaan, maar besloten om toch te gaan, lekker sporten is goed, je zweet het luie en ook het zieke vocht eruit, dus waarom niet. Al was het bed wel erg aanlokkelijk dat is op zeker. 

Kortom ik heb me uit de armen van mijn witte vriend geworsteld, ben me gaan optuigen om te gaan sporten,  al moet ik zeggen het ging wat langzamer.. maar ergens zit er dan in mijn hoofd, als je nu niet gaat, dan heb je spijt dat weet je.. je krijgt dan de pest in en je hebt daar de hele week last van. dus gaan, niet zeuren en niet piepen.

Dus in de kleren en gaan, dat was wat ik me bedacht, en dag ging verrassend goed en snel en daarna in de auto naar de sportschool voor de cross xxl les.

Was net binnen op het nippertje en kon meteen aan de slag, we gingen buiten wat heerlijk was, zeker met dit heerlijk weer, de eerste ronde bestond uit rondje rond het gebouw rennen, van 500 meter, daarna  4 rondes van 15 sit up, 15 legraisers en 15 dode hond..  en dan een half rondje rennen

De tweede ronde, uit 15 squats, 15 lunges, 15 singel leg deadlift. en dan weer een half rondje rennen, en dat ook 4 keer.

ronde drie bestond uit schouder oefeningen, op je rug liggen en dan  een kb van 16 omhoogduwen, een soort van  press, daarna een snatch of hoe we dat ook schrijven, en als laatste een press, daarna wandelen met  een gewicht eerst links terug rechts, een half rondje.dit ook 4 keer

als slot mochten we  15 american kettle bel swing doen, daarna 15 clean, en uiteindelijk nog een press  de laatste twee links en rechts,  en daarna weer een half rondje lopen met het gewicht in je hand.. Dit hoefde slechts 2 keer, en ik was blij, dat ik gegaan was, al liep ik in het begin vreselijk te hijgen. maar dat is ook niet gek.. je moet er tenslotte inkomen  en ook de verkoudheid speelde mee maar dat is verder niet erg dat hoort er bij..  maar oh wat lekker was het, zeker toen ik zag dat ik dik 1000 cal had verbrand met die anderhalf uur sporten..  dus mijn dagje begint goed.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten