zaterdag 20 oktober 2018

omdat je het nooit weet

Niet dat ik oud ben en plannen heb, maar toch.. bij mijn  moeder hangt een soort van master lock aan de muur, waarin haar huissleutel zit. Voor het geval er iets aan de hand is, kan men bij haar naar binnen om haar te helpen.
Dit vind ik een prachtige iets, het geeft mij, ook omdat ze een alarm om heeft dag en nacht, een stuk rust dat ik weet dat als er wat is, men bij haar kan komen en haar kunnen helpen. Tenslotte woont mijn moeder alleen, mijn broer woont een uur rijden bij haar vandaan, ik met geluk 2 uur.. dus het is erg handig

Laatst stond ik met de buuf te praten over dat we eigenlijk best wel de Sjaak zijn als we onze sleutels vergeten, of als we weg zijn en er is iets, bijvoorbeeld en daar ben ik goed in. denk dat ik vergeten ben om het gas uit te doen... dan bel ik mijn buuf op en die gaat even kijken, stuurt mij een app dat het goed is en klaar... heerlijk is dit.

Maar ergens bleef het toch liggen in mijn hoofd, dat stel dat zij niet thuis is, dan kan ik natuurlijk mijn buurjongen of een andere buurvrouw vragen om te gaan kijken, maar ze kunnen mijn huis niet in dus het is niet handig om dit te doen... dus wat dan..

Tevens bedacht ik me, stel dat ik op een ochtend wakker word en ik kan mijn bed niet uit, om wat voor reden dan ook, ik kan nog wel bellen, want dat kan ik.. heb een telefoon naast mijn bed, maar dan nog... meer kan ik niet, dus de hulpdiensten moeten komen, ze komen wel binnen via de hoofdingang maar dan mijn huis, ze zullen mijn deur moeten intrappen.. dus tja... en dan...

Ga ik naar het ziekenhuis, en intussen staat mijn deur open, want er is niemand die dat maakt, man alleen, als ik dan thuis kom is mijn huis leeggehaald.. want ja die deur stond toch open, en het raam was tocht stuk... dus ik dacht hoe los ik dit op.

Dus al struinend op het internet zag ik dus de masterlock boxje staan, gelukkig niet zo heel duur, dus die heb ik besteld, om hem naast mijn voordeur te plaatsen.

Slim als ik ben heb ik eerst toestemming gevraagd aan de verhuurder omdat er wel behoorlijke gaten in de muur moeten worden geboord, zodat dat ding goed aan de muur zit en niet meer los kan komen, maar echt goed vast zit. Vast is vast.

Daarin doe ik dan mijn sleutel, en als mijn buuf haar sleutel is vergeten en ik ben er niet kan ze gewoon met mijn sleutel het huis in en haar sleutel pakken..

Ik kan ook als ik mijn sleutel vergeten ben, naar binnen, en ook kan ik,als ik denk dat ik mijn gas heb laten aanstaan, mijn buuf is niet thuis een andere buur/buuf vragen of die even wil gaan kijken.

En als het echt ooit mis gaat, dan kan ik in elk geval de hulpdiensten met goed fatsoen binnen laten.. zodat ik niet zit met een kapot getrapte deur etc..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten