zondag 7 oktober 2018

klein feestje maar dat komt door de leerlingen

Afgelopen vrijdag was een feestdag.. ik had maar 4 uur les te geven in plaats van de gebruikelijke slopende 8 uur... en ik kreeg het verzoek van leerlingen uit de oudste isk klas of ik wilde komen eten bij ze, ze gingen pannenkoeken bakken en ik mocht er bij zijn... Wie ben ik, ik zeg ja.. en ook de klas mocht ik meenemen die ik onder dat uur les zou geven.

Dus om half 4 werden we verwacht en ben ik dus gegaan met mijn klasje, van te voren was ik al even wezen kijken bij die gasten die pannenkoeken stonden te bakken wat ik erg mooi vond om te zien, ze doen het zo goed en ze hebben lol maar dat komt ook door de juf die deze kooklessen geeft, die heeft er lol in, heeft een hart voor deze kinderen, net als de vorige juf die ze kookles gaf, heeft humor en geniet van de leerlingen..

Om half vier mochten we dan komen en konden we gaan zitten in de eetkamer van het lokaal, de tafel was prachtig versierd met een mooi tafellaken, er waren fleurige borden en plastic bestek, daarnaast was er water en limonade om te drinken en natuurlijk de stroop en de suiker en poedersuiker..

De leerlingen waren helemaal blij die mee mochten om te komen eten, zo ook de bakkes, en dan zie je hoe het werkt in de ISK, iedereen is welkom, ze helpen elkaar en genieten van dat ze samen iets kunnen en mogen delen. 
Mooi en teder moment vond ik dat een jongen naast mij, van 12 jaar niet goed wist hoe hij met mes en vork moest eten.. tegenover zat mijn leerling uit Spanje, die dit aankeek, en meteen die jongen ging helpen hoe te eten.. hij legde het uit, hij vertelde hoe hij de vork en het mes moest vasthouden en hoe te eten.. Erg gaaf vond ik dit, ik geniet dan als ik dit zie en ben zo trots op deze kinderen die elkaar helpen, er zijn geen grenzen.

Ineens kwamen er wat oud ISK leerlingen binnen en er werd meteen gedeeld, de meiden hadden een appeltaart gebakken en deze werd meteen ook op tafel gezet, een andere kwam binnen en werd meteen op een stoel gezet want ook hij moest proeven.. het opruimen met elkaar verliep ook vlekkeloos. en het was een heerlijk feestje met ze...

Wat kan je toch genieten van zoveel leuke kinderen die zo heerlijk genieten van het er zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten