woensdag 10 oktober 2018

gevonden telefoon

Stel je voor je loopt op straat.. terwijl je daar loopt in je eentje, hoor je een telefoon over gaan. even nog denk je dat het jouw eigen telefoon is, maar het is niet jouw eigen telefoon, het blijkt een telefoon te zijn die ergens op straat ligt....Je neemt hem op.. en dan....


Daarmee begon ik mijn drama les deze week voor de tweede klassen, ze kregen de opdracht om het podium op te gaan en om via de telefoon een gesprek, al dan niet uit te voeren, met degene aan de andere kant van de lijn.

De meest mooie stukjes komen dan voorbij, variĆ«rend van het is diegene van wie de telefoon is die belt.., van de telefoon ontploft als je hem opneemt, je wint een miljoen.. jij niet dus maar diegene van wie de telefoon is.. en je geeft je eigen bankrekening nummer op.. en noem maar op..  ze zijn creatief en het is wederom genieten.

Daarna kregen ze de opdracht om met deze telefoon een gesprek te hebben waarbij een emotie te zien is.. ik heb zo veel mooie sfeertjes gezien, van heel vrolijk, tot echt een gespannen sfeer die op de hele klas oversloeg.. bij een angstig telefoontje, een verdrietige sfeer die ontstond omdat een meisje een verdrietig bericht kreeg.. prachtig spel, en soms zonder woorden,, maar  boeiend en rakend..

Daarna kregen de leerlingen de opdracht om in 2 tallen een toneelstuk te bedenken waarin ze speelden dat de ene de telefoon van de ander opnam en ze mochten niet overleggen waarover het zou gaan.. de ander moest reageren op het bericht dat zou komen, dat kon zijn dat iemand zijn hond overleden was, het kon zijn dat iemand een prijs won etc.. Kortom het was een waar feest om te zien hoe die leerlingen aan de slag gingen en hoe mooi ze speelden.


Deze les is altijd een mooie uitdaging vind ik,.en ik geniet enorm van de leerlingen die dan hun spel spelen.. heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten