donderdag 25 oktober 2018

Lissabon dag 3

Het oog wil ook wat zegt men, dat klopt het oog is dikker dan gisteren ondanks het gehaalde middeltje bij de apotheek,misschien werkt het anders dan men denkt, we zullen er toch mee door moeten, weinig keus daarin .  Verder heerlijk geslapen en inmiddels redelijk uitgerust alleen nog wat stramme benen .

Gisteren wel een mooi verhaal
Over de deurkloppers, namelijk dat de moslim mensen het handje van Fatima aan de deur hebben, op het moment dat een meisje huwbaar is hangt er een deurklopper met een kleine ring vond ik zo gaaf nooit geweten. Ga ik nog even navragen bij mijn leerlingen.

Het liep toch anders dan we dachten, even langs de apotheker daar  kreeg ik advies ff langs de dokter,  dus dat maar gedaan. We moesten wel, geen andere keus, men dacht aan de beet van een spin, hoe dan.???? Dus toch maar naar de dokter om te laten kijken, en dan help Google Translate niet echt, en men spreekt slecht Engels hier.

Het prachtige vind ik hier, je komt binnen, men wijst je de plek en voor je het weet word je geholpen.  De dokter legt uit wat het is. Schrijft een recept en dan klaar, binnen een half uur alles geregeld, recept mee, 80 euro armer maar wel een blij gevoel, niks ernstigs maar een soort van strontje op het oog.  Wij langs de flying tiger, omdat ze daar zonnebrillen hebben die mij passen. Daarna nogmaals de pharmacia in voor oogdruppels. En naar het hotel om spullen weg te brengen en daarna naar het postkantoor. Postzegels gekocht en meteen ook de kaarten gepost.

Meteen naar tramlijn 12 gegaan en
Daarmee de stad gezien erg gaaf .

Eindelijk konden we aan onze route beginnen, we waren bij het beginpunt en bezochten meteen de supermarkt voor broodjes en kaas voor onze gebruikelijke picknick, prachtige plek gevonden en wij begonnen aan onze brood... het brood hier is erg droog, dus tja ik kom er achter dat je hier alle spieren traint, je kuitspieren, beenspieren en ook je kaakspieren met dat kauwen. Hier hoef je niet te tellen hoevaak je kauwt hier kauw je meer.

We zijn begonnen aan onze route om te ontdekken dat we gisteren een groot gedeelte al hebben gedaan, dus zijn we maar weer eens afgeweken van het plan. Eigenlijk is dat het leukste dwalen door de stad en maar zien waar je langs komt en wat je zoal ziet. De oude stad is prachtig.

Helemaal te gek dat je ineens een jongeman met een kind op zijn nek naar je toe ziet komen en die dan zegt even mijn oude meester begroeten, blijkt een oud leerling van mij met zijn vrouw en kinderen hier ook te zijn, gaaf. Zeker omdat ik van de week nog aan hem dacht en ineens is hij hier. Erg leuk. Helaas moest hij snel door omdat hij met een  Gids een tour liep maar wat gaaf dit. Moet denk ik vaker aan dingen denken als het uitkomst. Denk maar aan dat ik de Staatsloterij win
.
We zijn nog even naar het kasteel geklommen maar niet naar binnen gegaan omdat we al hadden begrepen dat het niet echt bijzonder was,  dus we zijn de kerk die er naast ligt gaan bekijken. Opvallend is dat de kerken die we tot dusver hebben gezien geen grote glas in lood ramen hebben. Natuurlijk heb ik hier ook meteen even een kaarsje aangestoken voor mijn vader en voor al mijn dierbaren met de vraag of er op ze gepast kan worden en dat ze het goed mogen hebben, en de Staatsloterij, geen kans onbenut laten toch 😀

Na deze tocht zijn we afgedaald met de lift naar beneden en naar ons hotel gelopen, ons opgefrist om uit eten te gaan. Heerlijke pizza en tiramisu, genieten. Terug in het hotel nog een  spelletje Skip-Bo en daarna naar onze eigen kamers. Foto’s nog even bekeken en daarna nog snel even de blog geschreven
Het was wederom
Een bijzondere dag met een bezoekje aan de huisarts en daarna konden we los genieten 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten