zondag 25 maart 2018

zomertijd

Een regelrechte gruwel is het .. het gedrog dat elk jaar weer in mijn leven, en met mij velen, komt... de opgave om je klok een uur naar voren te zetten... Het is zo tegennatuurlijk... dat het opstaan in de vroege ochtend ook meteen een stuk minder prettig is.... Het gevoel dat er zomaar tijd van mijn leven word afgehaald.. dat ik zomaar een uur inlever voor niets.... het is als de belofte dat je een grote prijs wint bij een prijsvraag en je krijgt een lolly..  afschuwelijk.

De lichamelijk ongemakken bij mij, de emotionele instabiliteit, de verdwijnende optimisme voor een dag of 7 soms meer.. is het niet waard. maar ja  ik woon in het land dat nog steeds meedoet aan de Zomertijd.. Natuurlijk krijgen we dat uur terug aan het einde van de zomertijd. en natuurlijk is het in de avond langer licht.. we gaan speciaal afgelopen jaar een uur het donker zitten op zaterdag voorafgaande aan de zomertijd.. ik denk om te oefenen of zo.. misschien ook wel omdat we gewoon dat leuk vinden...  ik ben eerlijk het kan mij niet bekoren, ik word er niet echt blij van...  maar goed ik zal me door deze periode heen vechten, ik zal diep ademhalen en hopen dat ik het overleef.

Ik begin al  op  zaterdagochtend als ik opsta de wekkers verzet.. zodat ik als ik thuis kom van iets al meteen een uur later leef... en dus vroeger mijn bed induik.. ik ben daardoor wel wat fitter, al is de klap wel hard. Als ik dan op de wekker kijk als ik even wakker word in de nacht... dan denk ik goh het is nog maar 3 uur.. of het is nog maar 6 uur.. en dan gaat die wekker af.. en denk ik dat klopt niet.. het is voor mij gevoelswaarde nog geen tijd.. maar ik moet. In het verleden dacht ik nog leuk ik ga op vakantie, dan moet ik vroeg opstaan, dus ik heb nog wel eens in een verdwaasd moment staan te zoeken naar mijn koffers etc.. totdat het tot mij doordrong dat ik dus echt niet op vakantie ging maar gewoon naar mijn werk moest op een voor mijn lichaam en geest een onmenselijke tijd.

Het heeft ook zo zijn voordelen zegt men. het is in de avond langer licht.. vind ik jammer, het is zo gezellig als je je lampjes aan steekt, de wereld even buiten kan sluiten, en dan lekker in het donker kan genieten van de sfeer in je huisje.. nu moet ik dat in de ochtend doen.. dat is toch minder leuk en boeiend.... 

Afgelopen zondag zouden we met de mannengroep een middagje uit doen, we zouden dan met elkaar naar Gouda gaan, toen het tot een van de mannen doordrong, en in dit geval was ik het niet.. heb ik nog nooit zoveel vloekwoorden gelezen, onherkenbaar... dus eigenlijk maakt de zomertijd in de meest relaxte en sociaal voelend mens het ondenkbare los.. een oprechte uiting van woede...  het dagje naar Gouda ging niet door, wegens privĂ© omstandigheden en dat is meer dan prima.. een nieuwe afspraak is zo gemaakt. en ach dan hebben we waarschijnlijk mooi terrasweer en kunnen we genieten van de sfeer in het beroemde, of beruchte Gouda.

Het zal komende week afzien worden.. ik zal het wel weer overleven dat kan haast niet anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten